Συλλαλητήριο εκπαιδευτικών- φοιτητών στα Προπύλαια

Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν μόνιμους και μαζικούς διορισμούς και φοιτητές ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου Γαβρόγλου που θα επιφέρει συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων σε πανεπιστήμια

Αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ζητούν από το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει σε μόνιμους και μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, κάτι το οποίο- όπως καταγγέλουν – δεν

έχει γίνει εδώ και δέκα χρόνια.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που επέφερε στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο νόμος Γαβρόγλου και για τις συγχωνεύσεις ιδρυμάτων, που φέρνουν καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων.

Ακόμη, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόταση του ΙΕΠ, που φέρνει αλλαγές στα επαγγελματικά δικαιώματα των εκπαιδευτικών σχολών. Υπενθυμίζεται, ότι το ΙΕΠ έχει προτείνει στο υπουργείο να δίνεται διδασκαλική επάρκεια όχι από τις σχολές, αλλά από άλλον φορέα.

Τέλος, οι φοιτητές συμπαραστέκονται στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθώς -όπως λένε- αν δεν υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί, οι σημερινοί φοιτητές θα είναι οι επόμενοι άνεργοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα