Συλλαλητήρια στην Αθήνα το απόγευμα – Χωρίς μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικό

Συλλαλητήρια απόψε στο κέντρο της Αθήνας με φόντο τη Βουλή που ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 17:30 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ στις 17:00 και το ΠΑΜΕ στις 17:30 στην Ομόνοια.

Το απόγευμα

της Κυριακής, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΔΕΔΥ

Με των 7.500 σελίδων πολυνομoσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους. Μετά την ψήφιση των νόμων-λαιμητόμων για την ασφάλιση και την φορολογία η Κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με πολυνομοσχέδιο που προβλέπει: Φοροληστεία χωρίς έλεος. – Παράδοση όλων των δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών. – Εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων» – Θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη» που σημαίνει ότι μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κρατική χρηματοδότηση Υγείας, Παιδείας και Πρόνοιας θα κόβονται αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, ακόμα και με διοικητικές αποφάσεις, παρακάμπτοντας ακόμα και τη Βουλή. – Παράδοση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιων Εσόδων στους δανειστές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΣΕΕ

“Mετά την ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, η κυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, προωθώντας για ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή σε ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία. Νέοι φόροι, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο βάρβαρο πακέτο μνημονιακών μέτρων. Μετά τους άμεσους φόρους που επιβλήθηκαν προσφάτως σε μισθωτούς και συνταξιούχους, η Κυβέρνηση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το σύνολο των Ελλήνων πολιτών με 1,8 δισ. ευρώ, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου πώλησης 19 ΔΕΚΟ στρατηγικής σημασίας, πέρα από τη ζημία που θα προκληθεί στο Δημόσιο, ανατρέπονται πλήρως οι εργασιακές σχέσεις και εξαϋλώνεται κάθε εργασιακό δικαίωμα”.

Απεργιακές κινητοποιήσεις

Με απεργιακές κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες στο «αντεργατικό» πολυνομοσχέδιο.

Σε απεργία οι εργαζόμενοι στο μετρό. Ακινητοποιημένα θα είναι από τα ξημερώματα της Κυριακής έως τα ξημερώματα της Δευτέρας και τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος.

Κανονικά θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να μην προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, άμεσα, επειδή οι επιβάτες έχουν, ήδη, προμηθευτεί εισιτήρια για ταξίδια το Σάββατο και την Κυριακή.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, 23 Μαϊου, αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου τα συνδικαλιστικά σωματεία, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα