Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε πολλές πόλεις απόψε στις 19.30

07:17 6/6/2018 - Πηγή: BankWars

Πραγματοποιούνται σήμερα σε πολλές πόλεις της χώρας συλλαλητήρια για το Σκοπιανό. Σύμφωνα με την «Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας», το κάλεσμα έχει οριστεί για τις 19:30 το απόγευμα.

Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδάς, Νέα

Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδος, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα είναι οι 21 πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις.

Δεκάδες λεωφορεία έχουν ήδη ναυλωθεί από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας προκειμένου να μεταφέρουν τον κόσμο στα σημεία των συγκεντρώσεων. Το ακριβές σημείο που θα συγκεντρωθούν οι πολίτες σε κάθε πόλη θα ανακοινωθεί από την οικεία δημοτική αρχή.

Πολλοί από τους δημάρχους των μακεδονικών πόλεων στήριξαν την πρωτοβουλία ενεργά, ενώ αντίστοιχα, υπέρ των συλλαλητηρίων εμφανίζονται και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Πατσίκα, μέλος της επιτροπής, τα μηνύματα για συμμετοχή του κόσμου είναι ήδη πολύ θετικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι πλατείες θα κατακλυστούν από πολίτες.

Σχολιάζοντας τη διοργάνωση των συλλαλητηρίων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στην προχθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, απάντησε με νόημα «Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι» και ότι καλό είναι να μην μπερδεύονται στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του, ο απόστρατος στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, επέκρινε με σφοδρότητα τον κ. Κοτζιά: «Ύμνησε τη συμφωνία με τον Ντιμιτρόφ και την Αλβανία που αγνοούμε και εμείς ως πολίτες και τα κόμματα. Τον άκουσα να επαινεί τον πρωθυπουργό και τον ίδιο και να μην επιτρέπει να ακουστεί η αντίθετη άποψη για να μην διακοπεί ο μονόλογός του. Ο ναρκισισμός όταν χειρίζεσαι τα εθνικά θέματα δεν είναι το καλύτερο» είπε ο κ. Φράγκος.

Ζάεφ: Θέμα ημερών η επικοινωνία με Τσίπρα

Μητσοτάκης: Επικίνδυνος για τα εθνικά θέματα ο Αλεξης Τσίπρας – Τέταρτο Μνημόνιο οι περικοπές των συντάξεων

Keywords
Τυχαία Θέματα