Συγχωνεύονται Public και Multirama

Σε αναδιάρθρωση των εταιρειών του ομίλου λιανικής προχωρά ο όμιλος επιχειρήσεων Πάνου Γερμανού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.moneypro.gr η οποία βασικό στόχο θα έχει τη συγχώνευση των επιχειρήσεων Publicworld και Multirama και μια νέα κεφαλαιακή ένεση. Η πρώτη από τις δύο εταιρείες διαχειρίζεται τα καταστήματα Public

και η δεύτερη τα ομώνυμα καταστήματα Multirama. Και όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένες πηγές, ουσιαστική επιδίωξη του ομίλου Γερμανός, θα είναι ο περιορισμός των ζημιών στις δύο επιχειρήσεις.

Ειδικότερα η διοίκηση της Olympia Development (ελέγχεται από τον Πάνο Γερμανό), προσανατολίζεται στην ενίσχυση του brand Public και την σταδιακή εξάλειψη του brand Multirama. Tα στελέχη του Ομίλου θεωρούν ξεπερασμένο το μοντέλο της τελευταίας αλυσίδας, η οποία ήδη σημειώνει μεγάλη συρρίκνωση. Πάντως όπως σημειώνουν τα καταστήματα Multirama δεν θα χαθούν, παρά την απορρόφηση της εταιρείας, και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τα επόμενα 2-3 χρόνια κυρίως στα επαρχιακά κέντρα.

Αντίθετα με ότι συμβαίνει με τα Multirama, τα καταστήματα Public αυξάνουν με τον αριθμό τους πλέον να φτάνει σε 40. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι τα καταστήματα αυτά προσφέρουν μια νέα εμπειρία στους πελάτες της αλυσίδας, τα οποία εκτός από σημεία πώλησης, συνιστούν πλέον σημεία συνάθροισης πελατών και διασκέδασης.

Οι κινήσεις αυτές θα συνοδευτούν από νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη νέα εταιρεία που θα προκύψει. Οι ζημίες είναι υψηλές και στις δύο περιπτώσεις, αλλά ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, θεωρεί ότι η κατάσταση για την Public είναι αναστρέψιμη, ειδικά μετά και την τελευταία συμφωνία με την Wind Hellas.

moneypro.gr

σχετικά άρθραΠως η ΜΕΤΚΑ “κέρδισε” τους ΆραβεςMIG: Αγορά μετοχών από τον κ. Ανδρέα ΒγενόπουλοΑπεργούν οι εργαζόμενοι της NutriartΣτο άρθρο 99 η CivitasΕΦΕΤ: Την άμεση ανάκληση/απόσυρση απο τα Jumbo κουπών για καφέSony: Πιθανή υποβάθμιση από Moody’sEKTAKTO: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ VODAFONESharp: “Κόβει” 5.000 θέσεις εργασίας48ωρη απεργία στη NutriartΔήλωση ΣΟΚ από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Lottomatica
Keywords
Αναζητήσεις
multirama σημεια πωλησης
Τυχαία Θέματα