Στριμωγμένος ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Kύπρου

Διοικητικοί σύμβουλοι μετέβησαν χθες στο γραφείο του Διοικητή τη Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου και ζήτησαν εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις, που κάνουν λόγο για συμφωνία του Πανίκου Δημητριάδη, η οποία προνοεί πληρωμή 11 εκατομμυρίων στον διεθνή οίκο Alvarez & Marsal, ως αμοιβή επιτυχίας (success fee) για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Τα

μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας είναι εξοργισμένα, καθώς ο ξένος οίκος δεν συνεισέφερε καθόλου στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Σ» αναφέρουν ότι η συνάντηση έγινε σε τεταμένο κλίμα, με τον Διοικητή αρχικά να λέει ότι δεν είχε υπογράψει τέτοια συμφωνία, αλλά στη συνέχεια να δηλώνει ότι όλα έγιναν, ενώ βρισκόταν υπό εκβιασμό από τους Α&Μ, οι οποίοι «απειλούσαν» να φύγουν από την Κύπρο στις 28 Μαρτίου 2013, ενώ την επόμενη μέρα θα άνοιγαν ξανά οι τράπεζες, μετά το κούρεμα.

Οι διοικητικοί σύμβουλοι της Κεντρικής Τράπεζας ζήτησαν επιμόνως σύγκληση συνεδρίας του Συμβουλίου, ο Πανίκος Δημητριάδης, όμως, ζήτησε να του δώσουν παράταση χρόνου μέχρι αύριο.

Η Κεντρική Τράπεζα, πάντως, επικαλούμενη γνωμάτευση του εξωτερικού νομικού συμβούλου της, ανακοίνωσε χθες πως δεν δικαιολογείται η καταβολή αμοιβής επιτυχίας στην Alvarez & Marshal, με βάση τους όρους του συμβολαίου.

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμία υποχρέωση να καταβάλει οποιαδήποτε αμοιβή επιτυχίας στην Alvarez & Marsal για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναφέρει, εξάλλου, σε γραπτή δήλωσή του ο Διοικητής της Κεντρικής.

Ο Πανίκος Δημητριάδης υποστηρίζει, ότι τα πρόσφατα δημοσιεύματα, αναφορικά με τη συμφωνία μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και του οίκου Alvarez & Marsal, είτε αποτελούν συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας, που καταβάλλουν συγκεκριμένοι κύκλοι, ώστε να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση, είτε σκοπεύουν στην προώθηση των συμφερόντων της Alvarez & Marsal.

Keywords
Τυχαία Θέματα