Στ.Πέτσας: Επιμένουμε στο ευρωομόλογο- Όχι άλλα περιοριστικά μέτρα – Πάσχα στο σπίτι

«Η αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού γίνεται σε δύο επίπεδα, το κοινοτικό και το εθνικό. Μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τη φωνή του με ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί να κάνει περισσότερα. Πλέον η χώρα αντιμετωπίζεται ισότιμα εντός της ΕΕ και όχι ως μαύρο πρόβατο».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει να επιβάλλει περισσότερα περιοριστικά μέτρα στους πολίτες. 

ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, «διεξάγεται ένας

παγκόσμιος πόλεμος για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, δεν είναι θέμα οικονομικό, αλλά παραγωγής. Επειδή κινηθήκαμε νωρίς, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε έγκαιρα υλικό, σήμερα παραλάβαμε από Κίνα 1,7 εκ. μάσκες και τις επόμενες μέρες θα φτάσουν πάνω από 13 εκ απλές χειρουργικές μάσκες και άλλα είδη. Οι προμήθειες αυτές επισημάνουν πόσο σημαντικά είναι τα έγκαιρα, προληπτικά μέτρα, αγοράζουμε χρόνο ώστε να αντέξει το ενικό σύστημα υγείας και να προμηθευτούμε έγκαιρα υλικό υγειονομικό ώστε όσοι το χρειάζονται να το έχουν. Το υπουργείο Υγείας έχει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσες πιστώσεις χρειαστεί. Ευχαριστούμε τους ιδιώτες για τις προσφορές τους».

ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο δημόσιο, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως «δεν εξετάζεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

“Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό, αλλιώς ” είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τις εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας«Ζούμε μια ιστορική στιγμή» και σημείωσε ότι «φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, ούτε στις Εκκλησίες. Δεν θα ψήσουμε το Πάσχα στο χωριό. Θα το γιορτάσουμε σπίτι. Έχουμε χρόνια  μπροστά μας να το γιορτάσουμε. “Θα περάσει η κρίση και θα έχουμε χρόνια μπροστά μας για να γιορτάσουμε το Πάσχα με τα ήθη και τα έθιμά του”.

Keywords
Τυχαία Θέματα