Στους δρόμους οι εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου- Ζητούν να υπάρξει ίση μεταχείριση με τις τράπεζες

Έξω από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας βρίσκονται εργαζόμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί της οδού Πανεπιστημίου, ενώ ανακοίνωσαν και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο οδηγείται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)

(μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντος από τις Τράπεζες που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτησή του) ενώ η διαδικασία που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί, έχει ως στόχο τις απολύσεις.
Επίσης, ζητούν α ανακεφαλαιοποιηθεί το Ταμιευτήριο και να υπάρξει ίση μεταχείριση με τις τράπεζες.

Η ανακοίνωση έχεις εξής:
Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα για όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, που θέτουν τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων σε αγωνιστική ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλιστούν – στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται – η απασχόληση και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων στο Τ.Τ. και όχι μόνον.
Τι σημαίνει, όμως, η νέα εξέλιξη που αφορά – όπως όλα δείχνουν – στο σπάσιμο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε καλή και κακή τράπεζα και η μεταβίβαση του καλού κομματιού στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), ενώ το κακό κομμάτι οδηγείται σε εκκαθάριση;
Ποιος μπορεί να διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους, αλλά και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της (στην οποία υποτίθεται ότι απευθύνονται οι υπηρεσίες των τραπεζών), ότι η επιλογή αυτή είναι προς όφελός τους και όπως ισχυρίζονται «οι φωστήρες» της Τράπεζας Ελλάδος, του ΤΧΣ και της Τρόικας, αυτό θα δημιουργήσει όρους ανάκαμψης και στη συνέχεια θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας;
Φυσικά, κανείς!
Όπως κανένας από όλους αυτούς δεν επαληθεύτηκε, όταν προσπαθούσε να πείσει για την «ευεργετική και σωτήρια» μοναδική πολιτική και οικονομική επιλογή της εφαρμογής των μνημονίων.
Αντίθετα, οι επιλογές αυτές οδήγησαν σε άγρια λιτότητα, σε απολύσεις, σε χαράτσια, σε εξαθλίωση, σε απόγνωση της ελληνικής κοινωνίας και εν τέλει σε ύφεση.
Οι εξελίξεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όλα δείχνουν – και από τα συμφραζόμενα και από τα υπονοούμενα και από τα μισόλογα των αρμοδίων – ότι χτυπά για πρώτη φορά η πόρτα των μαζικών απολύσεων στον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων.

Χωρίς προσχήματα, χωρίς διαδικασίες ούτε καν εθελουσιών αποχωρήσεων, χωρίς κανένα κοινωνικό σχέδιο για την τύχη των εργαζομένων, ζητούν απευθείας «αίμα απολύσεων» στις Τράπεζες, δίνοντας το σύνθημα έναρξης «της σφαγής» από το Ταχ. Ταμιευτήριο.
Είναι σαφές, ότι η υπόθεση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.
Είναι επίσης ξεκάθαρο, ότι εκείνοι που μιλούν για μείωση του 25% έως 30% του προσωπικού των τραπεζών στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, έχουν έτοιμα τα σχέδιά τους και η ώρα της εφαρμογής τους έφτασε, με έναρξη υλοποίησης τους το Ταχ. Ταμιευτήριο.
Τα σχέδια αυτά διαψεύδουν όλες τις διαβεβαιώσεις για αντίστροφη – θετική – πορεία της ελληνικής οικονομίας και για μείωση της ανεργίας και δείχνουν, ότι οι επιθέσεις στην εργασία και στα μεσαία και φτωχά λαϊκά στρώματα θα συνεχισθούν και θα ενταθούν.
Για μια ακόμα φορά κοροϊδεύουν απροκάλυπτα την ελληνική κοινωνία.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ. ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;
Η ΟΤΟΕ ΛΕΕΙ ΟΧΙ και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες να υπερασπίσουν το δικαίωμα της εργασίας στον κλάδο μας.
Είναι καθήκον όλων μας να υπερασπίσουμε την απασχόληση και τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων μας του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, υπερασπίζοντας έτσι ο καθένας από εμάς τη δική του εργασία και τις κατακτήσεις δεκαετιών, που ήταν αποτέλεσμα των σκληρών και μεγάλων αγώνων του κλάδου μας.
Γι’ αυτό πρέπει να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ Αποφασιστικά, Αγωνιστικά, Ανυποχώρητα στον Αγώνα για την υπεράσπιση της Απασχόλησης και των δικαιωμάτων μας.
Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε ΜΑΖΙΚΑ το αγωνιστικό παρόν στην 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία που αποφάσισε η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ για την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου και στην συγκέντρωση των τραπεζοϋπαλλήλων στις 11 το πρωί στο Κεντρικό Κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Πεσμαζόγλου).
Το δικό μας σύνθημα είναι: Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.
Η ΟΤΟΕ στηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Τ.Τ. που βρίσκονται σε εξέλιξη και καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει, επιτέλους, σε όσα εξελίσσονται, αναλαμβάνοντας τις πολιτικές ευθύνες που της αναλογούν.
Σε κάθε περίπτωση η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά και σε κάθε κατεύθυνση ότι, ο αγώνας θα κλιμακωθεί και θα ενταθεί σε κλαδικό επίπεδο αν προκύψουν εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων όχι μόνο με απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις Τράπεζες, αλλά και με άλλες δυναμικές αγωνιστικές μορφές και παρεμβάσεις, που θα καθορισθούν σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας μετά την πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας.
Καλούμε τους «αργυραμοιβούς» της Τρόικας και όσους αποφασίζουν για τις τύχες των εργαζομένων να μην τολμήσουν να αμφισβητήσουν τις θέσεις εργασίας, γιατί οι αντιδράσεις του κλάδου μας θα είναι απρόβλεπτες για όλους.

Keywords
τραπεζες, ταχυδρομικο ταμιευτηριο, ιση, αποσυρση, προσφορες, νέα, σημαίνει, οτοε, απεργια, εργασια, νικη, σταση εργασιας, απεργια υπα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, αποσυρση αυτοκινητων 2011, απεργια μμε, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, κοινωνια, εργασια, οτοε, τυχη, υφεση, ωρα, δικη, εξελιξη, υπηρεσιες, υποθεση, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, χτυπα, μειωση, νικη, οφελος, πορτα, πρωι, συνεχεια, συγκεντρωση, σχεδια, σχεδιο, ταμιευτηριο, τρια, φορα, αγωνας, δικαιωμα, δικαιωματα, κομματι, σημαίνει, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα