Στους 490 οι άνθρωποι θύματα του Κορωνοϊού

05:44 5/2/2020 - Πηγή: BankWars

Συνεχίζει να αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον κορωνοϊό στην Κίνα.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, άλλοι 76 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, για να φτάσει ο απολογισμός στα 490 θύματα.

Από αυτά, τα 479 αφορούν την επαρχία Χουμπέι όπου και βρέθηκε ο ιός.

Παράλληλα, στην επαρχία μόνο τα κρούσματα ανέρχονται σε 16.678, ενώ παγκοσμίως έχουν φτάσει τα 24.324. Μέχρι τώρα έχουν παρουσιαστεί κρούσματα σε άλλες 24 χώρες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται να στείλει αεροσκάφη για να παραλάβουν πολίτες των ΗΠΑ

που βρίσκονται στην περιοχή της πόλης Ουχάν, πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι και εστίας του νέου κοροναϊού, αύριο Πέμπτη.
Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε ότι θα εκμισθώσει πολιτικό αεροσκάφος για να παραλάβει υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου και συγγενείς τους από την περιοχή της Ουχάν, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Πάνω από δέκα άνθρωποι πάνω στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, το οποίο παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας, επιβεβαιώθηκε μέσω εργαστηριακών εξετάσεων ότι έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό, μεταδίδει το ιαπωνικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ασάχι, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Οι 3.711 επιβαίνοντες στο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο με 2.666 επιβάτες και 1.045 μέλη πληρώματος, που τελούν πλέον σε απομόνωση, άρχισαν να εξετάζονται την Τρίτη.

Η απόφαση να τεθούν σε απομόνωση οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου ελήφθη μετά την επαλήθευση του γεγονότος ότι 80χρονος επιβάτης του ο οποίος αποβιβάστηκε στο Χονγκ Κονγκ έχει μολυνθεί από τον 2019-nCoV.

Keywords
Τυχαία Θέματα