Στουρνάρας: Πολύ σωστή η απόφαση της Alpha Bank για αναπτυξιακή ΑΜΚ

«Είναι πολύ ορθή η απόφαση της Alpha Bank να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για να στηρίξει την ελληνική οικονομία», τόνισε o Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας με δημοσιογράφους κατα την επιστροφή του  από το ECOFIN

«Οι αυξήσεις μετοχικού

κεφαλαίου των τραπεζών θα τις βοηθήσουν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία την επόμενη μέρα της πανδημίας» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας.

Να σημειωθεί ότι πηγές του Μεγάρου Μαξίμου την περασμένη Παρασκευή δήλωσαν στο πως: «Η κυβέρνηση υποστηρίζει την ΑΜΚ της Alpha Bank. Είναι η πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου τράπεζας.

Δηλαδή η ΑΜΚ της Alpha Bank δεν προσπαθεί να επιλύσει προβλήματα του παρελθόντος για την τράπεζα. Στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της, μέσω της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

Επίσης το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχει δηλώσει ότι στηρίζει πλήρως την αναθεώρηση του τριετούς αναπτυξιακού σχεδίου της Alpha Bank, σημειώνοντας πως η κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Η τράπεζα αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει ότι επιταχύνει στην κατεύθυνση της μείωσης των «κόκκινων» δανείων με στόχο να επιτύχει μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το τέλος του έτους.

Στο επικαιροποιημένο σχέδιο αναμένεται ο διπλασιασμός του ύψους των δανείων που θα τιτλοποιηθούν και θα πωληθούν, καθώς θα διαμορφωθούν στα 7 δισ. ευρώ, από 3,3 δισ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει με τα αποτελέσματα του 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα