ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΤΡΟΪΚΑ: Ποιά θέματα “φωτιά” βρίσκονται στο τραπέζι της σημερινής συνάντησης

09:56 6/3/2013 - Πηγή: BankWars

Συνάντηση με την τρόικα θα έχει σήμερα στις 10 το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας όπου αναμένεται να συζητηθούν η πορεία εφαρμογής του προϋπολογισμού και οι προβλέψεις για την ύφεση.

Συμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έχει στην ατζέντα της και το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο. Συγκεκριμένα, θα ζητηθεί, τουλάχιστον,

η απομάκρυνση 7.000 επίορκων υπαλλήλων μέσα στο 2013, ενώ το ΥΠΟΙΚ θα επιμείνει στις θέσεις και στο σχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, για κάλυψη του στόχου των απολύσεων μέσω των συνταξιοδοτήσεων.

Στη συνάντηση των κ.κ. Πολ Τόμσεν, Ματθίας Μόρς και Κλάους Μαζούχ με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να εξετασθούν ζητήματα σχετικά με το φορολογικό μηχανισμό, την πορεία των εσόδων και το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών

Επίσης, η πορεία του προϋπολογισμού προβληματίζει την τρόικα (και βέβαια το υπουργείο Οικονομικών) αλλά είναι νωρίς ακόμη να βγουν συμπεράσματα για το σύνολο του 2013. Όμως τα μηνύματα είναι αρνητικά, από το πρώτο δίμηνο δεδομένου ότι υπάρχει υστέρηση των φορολογικών εσόδων, ιδιαίτερα από την έμμεση φορολογία και το ΦΠΑ.

Η κυβέρνηση θα θέσει παράλληλα στην τρόικα και δύο ζητήματα που αφορούν στη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης και το ΦΠΑ στην εστίαση.

Ακόμη, το ΥΠΟΙΚ θα ενημερώσει την τρόικα και για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν στις 2 το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση. Στην συνάντηση θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης, η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής, η νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και το θέμα του μηχανισμού με το οποίον θα καθορίζεται από το 2014 ο κατώτατος μισθός σε εθνικό επίπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα