ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ: Άγριος καβγάς στην Βουλή για τον θάνατο των φοιτητών από μαγκαλι – Διαβάστε ολόκληρο τον διάλογο

16:37 7/3/2013 - Πηγή: BankWars

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς με αφορμή το θάνατο των δύο φοιτητών από μαγκάλι, κατά τη συζήτηση της επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

«Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και

επικίνδυνο να αποδίδεται ο θάνατος των δύο παιδιών στα μέτρα της κυβέρνησης για το φόρο στο πετρέλαιο» είπε σε μια αποστροφή του ο κ. Στουρνάρας προκαλώντας την έκρηξη του Νότη Μαριά.

«Είναι λαϊκισμός αυτό που είπατε» τον διέκοψε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Να μάθετε τρόπους και να μη με διακόπτετε. Ζηλώσατε τη δόξα των τυχάρπαστων που βγαίνουν στα κανάλια» ήταν η απάντηση του κ. Στουρνάρα και η συζήτηση παρεκτράπη στον εξής διάλογο.

Ολοκληρος ο διάλογος:

Στουρνάρας: Σε μια έξαρση λαϊκισμού συνέδεσε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο των δυο φοιτητών από μαγκάλι με την πολιτική μας στο πετρέλαιο θέρμανσης. Είναι απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο να συνδέσετε τον θάνατο δυο παιδιών με τα μέτρα της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης
Μαριάς: Εσείς δεν έχετε ευθύνη; Σε λίγο να έρθετε κάτω στην Ολομέλεια που θα σας θέσουμε θέματα…
Στουρνάρας: Μάθετε τρόπους και μη με διακόπτετε. Ζηλέψατε την δόξα των τυχάρπαστων που βγαίνουν στα κανάλια.
Μαριάς: Τυχάρπαστος είστε εσείς και έχετε ευθύνη!
Στουρνάρας: Θέλετε να ακούσετε; Δεν με τρομάζετε κύριε Μαριά.
Μαριάς: Ούτε εσείς με τρομάζετε… Νομίζετε ότι θα μονολογείτε και θα κάνετε ότι θέλετε εδώ μέσα;
Μπέζας: Να σταματήσετε να λαϊκίζετε!
Μαριάς: Δεν έχετε δικαίωμα ως πρόεδρος της επιτροπής να κρίνετε.
Βορίδης: Ο Μαριάς κατηγορεί τον Στουρνάρα για λαϊκισμό και αυτό πρέπει να γραφτεί στην ιστορία.
Στουρνάρας: 80 εκ. ευρώ αυξήθηκαν τα έσοδα από το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης και 80 εκ. ευρώ διατέθηκαν με αρκετά γενναιόδωρα εισοδηματικά κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. 6,4 έχουν απορροφηθεί. Αρκετά αποτελεσματικός ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Νότης Μαριάς: Του επιστρέφω τους χαρακτηρισμούς. Μέχρι την ώρα που δεν είχε τελειώσει το τελευταίο ταξίδι των 2 αυτών παιδιών ήμουν φειδωλός στις ανακοινώσεις που έβγαλα. Διαπίστωσα όμως ότι ο υπουργός δεν είχε να πει μια κουβέντα συμπάθειας. Νομιζει ότι ο κ. Υπουργός ότι θα αποφύγει τις πολιτικές ευθύνες που έχει;
Βορίδης: Ο Μαριάς πρέπει να έχει συναίσθηση αυτών που λέει.Γίνεται χυδαία πολιτική εκμετάλλευση πάνω σε ανθρώπινες τραγωδίες. Τι θέλει να μας πει ο κύριος Μαριάς; Ότι ήταν το μοναδικό μαγκάλι στην Ελλάδα ή ότι όλα τα μαγκάλια οδηγούν σε θάνατο. Θεωρούν πράγματι ότι στο βήμα του κοινοβουλίου μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Μπορούν πράγματι να λένε ό,τι θέλουν. Πρέπει όμως να έχουν συναίσθηση των λόγων τους. Δεν μπορεί πάνω σε ανθρώπινες δυστυχίες να χτίζονται πολιτικά επιχειρήματα. Δεν μπορεί να οικοδομούνται πολιτικές καριέρες.
Νότης Μαριάς: Επιστρέφω του χαρακτηρισμούς στον κ. Βορίδη. Γνωρίζω τις συνέπειες των λόγων μου καλό είναι να προσέχετε και εσείς τους δικού σας λόγους. Εγκαίρως είχα πει σε αυτό το βήμα θα φέρω και τα πρακτικά ότι με αυτή την πολιτική απεύχομαι να έχουμε ατυχή γεγονότα.

Keywords
Τυχαία Θέματα