Στοπ στις 24 χρυσοφόρες εταιρείες του διαδικτυακού τζόγου – Με τζίρο 6 δισ. πληρώνουν φόρο 20-30.000 ευρώ!

21:42 7/1/2016 - Πηγή: BankWars

Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πολίτης και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά φόρου εισοδήματος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι οι 24 εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος που έχουν προσωρινές άδειες και που σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ κάνουν τζίρο περί τα 6 δις ετησίως, πλήρωσαν φόρο εισοδήματος 31.179 ευρώ το 2012, 5.179 ευρώ το 2013 και 27.366 ευρώ το 2014!

Η απόλυτη ξεφτίλα του ελληνικού κράτους, που αν

απλά φορολογούσε σωστά αυτές τις εταιρείες, θα εισέπρατε, σύμφωνα με ασφαλείς υπολογισμούς, τουλάχιστον 1,5 δισ ευρώ…

Επιτέλους όμως, το τέλος σε αυτό το καθεστώς προσωρινής αδειοδότησης των 24 εταιρειών π προανήγγειλε από το βήμα του Κοινοβουλίου ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη σχετικά με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ο κ.Αλεξιάδης προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο της συγκεκριμένης αγοράς, στο πλαίσιο της οποίας θα υπάρξει νέα αδειοδότηση. “Δεν θα αφήσουμε κανένα να φοροδιαφεύγει. Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση με τους φορείς της αγοράς και καταλήξουμε για τον διαδικτυακό τζόγο, θα φέρουμε νομοθετικές ρυθμίσεις με νέες άδειες, και θα θεσπιστεί ένα σαφές πλαίσιο φορολογικού ελέγχου. Παράλληλα θα ενισχύσουμε τη συνεργασία των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων. Πολύ μεγάλο ρόλο θα παίζει το νέο αναδιοργανωμένο ΣΔΟΕ το οποίο θα έχει εδικό τμήμα για τον διαδικτυακό τζόγο και θα είναι σε συνεργασία με την αστυνομία”, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης.
“Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε off shore δικαιοδοσίες, όπως η νήσος Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουμε σύναψη συμφωνιών με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων τους. Έχουμε λήξη της ισχύος της νόμιμης άδειάς τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκδοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τέλος, δεν κατέχουν άμεσα άδεια, αλλά χρησιμοποιούν άδεια που διαθέτει άλλη συνδεδεμένη εταιρεία.

Ο κ. Αλεξιάδης κατέληξε λέγοντας πως οι εταιρείες αυτές πρέπει να γίνουν αλλαγές για να ελέγχονται πλέον και να πληρώνουν αυτά που πρέπει να πληρωθούν. “Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι τα έσοδα από τη φορολογία εισοδήματος αυτών των εταιρειών -διότι έχουμε φορολογία εισοδήματος, έχουμε το 30%, έχουμε το 10% στα κέρδη των παικτών- είναι ασήμαντα και πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα σε εκείνες τις ενέργειες, ώστε να πληρώσουν κι αυτές οι εταιρείες αυτά που πληρώνουν όλες οι υπόλοιπες εταιρείες στην Ελλάδα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα