Στοπ στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ – Ανακαλούνται διαθεσιμότητες – απολύσεις – Νέα άποψη για την ΕΡΤ

Παγώνουν οι διαδικασίες για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ και ανακαλούνται όσες απολύσεις έγιναν αντισυνταγματικά.

«Το πρώτο πράγμα που είμαστε σε θέση να εξαγγείλουμε είναι ότι ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού διασώζεται” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας λίγο πριν την ορκωμοσία του.

Επίσης σε δηλώσεις του στο Reuters ανέφερε πως η συμφωνία με την Cosco θα αναθεωρηθεί προς όφελος του ελληνικού λαού.

Ο

νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Mega είπε ότι «θα ανακληθούν όλες οι πράξεις διαθεσιμότητας» και διευκρίνισε ότι στις ανακλήσεις αυτών των απολύσεων συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων.

Ερωτηθείς για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με το θέμα της ΕΡΤ δήλωσε αναρμόδιος, ωστόσο εκφράζοντας τη δική του θέση είπε:

«Θα πρέπει να γυρίσουμε όχι στην παλιά ΕΡΤ γιατί είχε τις αμαρτίες του πελατειακού κράτους που είχαμε. Πρέπει να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να έχουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία. Την ΕΡΤ αυτή που λειτούργησε από τη στιγμή που έπεσε το μαύρο εκεί και αυτό είναι μια διαδικασία δύσκολη. Γιατί ούτε θα πρέπει να φερθούμε εκδικητικά απέναντι σε αυτούς της ΝΕΡΙΤ γιατί πολλοί από αυτούς από ανάγκη πήγαν εκεί. Να μην επαναφέρουμε την πελατειακή ΕΡΤ».

Keywords
Τυχαία Θέματα