Στοπ στην είσοδο στην Αυστραλία του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς

01:21 6/1/2022 - Πηγή: BankWars

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς και να μην του επιτρέψει την είσοδο στη χώρα για το Australian Open,

“Η visa του κ. Τζόκοβιτς ακυρώθηκε. Οι κανονισμοί, είναι κανονισμοί, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Ουδείς είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή συνοριακή μας πολιτική, είναι σημαντική ώστε να έχει η χώρα ένα από τα μικρότερα ποσοστά θανάτου σε όλο τον κόσμο εξαιτίας του Covid-19 και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να είμαστε σε εγρήγορση” ήταν τα λόγια του Πρωθυπουργού

της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον.

Ο Σέρβος Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις είχε συμπληρώσει 8 ώρες “ομηρίας” στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. καθώς υπήρξε πρόβλημα με τη visa του, αφού ως ανεμβολίαστος ζήτησε άδεια εισόδου κατ’ εξαίρεση, αλλά αυτή δεν του δόθηκε, όπως αρχικά φαινόταν ότι θα συμβεί. Έτσι παρέμεινε υπό αστυνομική κράτηση και χωρίς κινητό στο αεροδρόμιο.

Η σερβική κυβέρνηση κάλεσε τον Αυστραλό πρέσβη στο Βελιγράδι για εξηγήσεις αλλά και για να απαιτήσει την απελευθέρωση του Νόλε.

Μετά από 6 ώρες περίπου οι Αυστραλοί επέστρεψαν στον Τζόκοβιτς το κινητό του και μία από τις πρώτες του επικοινωνίες ήταν με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα