Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ: “Αμεση σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για εκλογές”

[UPD] Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με στόχο να αποφασιστεί ημερομηνία εκλογών αλλά και να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέβαλε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Με τον τρόπο αυτό θα στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα εντός και εκτός συνόρων» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο.

«Εξέφρασα την ανησυχία μας για τους κινδύνους που εγκυμονεί η επιμονή

της κυβέρνησης σε πολιτικές λιτότητας αλλά και η επιλογή του πρωθυπουργού να οδηγήσει τον τόπο σε περίοδο τεχνικής πόλωσης», σημείωσε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να πάρει αποφάσεις που θα δεσμεύσουν την επόμενη.

«Ο τόπος χρειάζεται με ομαλό και συντεταγμένο τρόπο να αποκτήσει κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή και στήριξη σε εθνικό σχέδιο διαπραγμάτευσης».

Όπως είπε, «η επιλογή Σαμαρά να οδηγήσει τη χώρα σε μια παρατεταμένη και νοσηρή περίοδο έντασης έως το Μάρτη είναι επιλογή αποσταθεροποίησης. Χρειαζόμαστε σταθερότητα και πρέπει να συμβάλουμε όλοι για να οδηγηθούμε ομαλά στη δημοκρατική διαδικασία».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντάται αυτή την ώρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πολιτικά και οικονομικά θέματα στην ατζέντα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να υποστηρίξει ότι η προσφυγή στις κάλπες θα ενισχύσει την πολιτική σταθερότητα στη χώρα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να συνάψει συμφωνίες με εταίρους και δανειστές για το θέμα του χρέους.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας θα αναφέρει στον κ. Παπούλια πως τα 11,4 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρέπει να κατευθυνθούν προς την πραγματική οικονομία, και μέρος αυτών να πάνε για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων.

Ο Κ. Παπούλιας δήλωσε υποδεχόμενος τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως “πρέπει να υπάρξει εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση τόσο των οικονομικών όσο και των διεθνών προβλημάτων” λέγοντας πως η κατάσταση είναι κρίσιμη.

Ο Α. Τσίπρας από την πλευρά του τόνισε πως πρέπει “να δώσουμε στον λαό τη δυνατότητα να κρίνει ποιο από τα δύο μονοπάτια θα οδηγήσει στην έξοδο”. “Μπορούμε να έχουμε τη στοιχειώδη πολιτική συνεννόηση προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά συντεταγμένα και ομαλά” πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενω είπε ακόμη πως “πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία, ότι η δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος”.

Το απόγευμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αμέσως μετά την ορκωμοσία (17:30) των νέων υπουργών Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα.

Keywords
Τυχαία Θέματα