Στον αέρα Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ, Κύπρου Asset Management, Marfin ΑΕΔΑΚ και ασφαλιστικές

Εκτός από το τραπεζικό κομμάτι, η Πειραιώς εξαγόρασε και τα χαρτοφυλάκια εργασιών των θυγατρικών Leasing και Factoring που διατηρούν οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο θα είναι το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων σε αυτά τα τμήματα. Σύμφωνα , ωστόσο, με τις τελευταίες πληροφορίες – κατά πάσα πιθανότητα – οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι μένουν εκτός του Ομίλου

Πειραιώς και χάνουν τις θέσεις τους.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται επίσης το χαρτοφυλάκιο εργασιών της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος (IBG), χωρίς όμως το προσωπικό.

Στο αντίποδα, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά για τις θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στον χρηματοοικονομικό τομέα. Έτσι, για παράδειγμα, η Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ, η Κύπρου Asset Management και η Marfin ΑΕΔΑΚ δεν πωλούνται στην Πειραιώς. Η πρόβλεψη που υπάρχει είναι να πουληθούν αργότερα από την Τράπεζα Κύπρου στην οποία θα μεταφερθούν και οι θυγατρικές της CPB.

Επίσης δεν μεταβιβάζονται στην Πειραιώς οι ασφαλιστικές δραστηριότητες που διατηρούν στην Ελλάδα η CPB και η Τράπεζα Κύπρου, είτε μέσω θυγατρικών, είτε μέσω υποκαταστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα