ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:”Απελπισμένη η κυβέρνηση – Ούτε με το κιάλι δεν βλέπει τους 180 για Πρόεδρο”

[UPD] «Δεν πήρα απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνης», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Η αλήθεια είναι ότι ζητούν ψήφο εμπιστοσύνη λόγω απελπισίας μπροστά τα αδιέξοδα και τη λαϊκή δυσφορία. Θέλουν να περιορίσουν τις διαρροές βουλευτών.

«Κάνατε τρεις μέρες πρόβα αντιπολίτευσης», υποστήριξε και έκανε λόγο για κινδυνολογία από τα τηλεοπτικά παράθυρα και

το καφενείο της Βουλής, υπονοώντας τις δηλώσεις Αδωνι Γεωργιάδη και Αντώνη Σαμαρά για τις καταθέσεις. “Η κυβέρνηση θα κρατά επί 4 μήνες τη χώρα δέσμια σε μία προεκλογική περίοδο” πρόσθεσε αργότερα στην ομιλία του.

“Ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης” δήλωσε ακόμη ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε: “Πως θα διαπραγματευτείτε το χρέος, όταν συμφωνείται με όλα με την Merkel; (…) Ακόμη και έξω γνωρίζουν ότι είστε κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου”.

Ονόματα διαπλεκόμενων μέχρι στιγμής δεν έχει αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ωστόσο, σημείωσε πως “τα μεγάλα συμφέροντα θέλουν την Ελλάδα ως φθηνό οικόπεδο, με φθηνά εργατικά χέρια”.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Για το μνημόνιο

Λέτε ότι σχεδιάζετε την έξοδο από το μνημόνιο. Εσεις όμως λέγατε ότι αν δεν υπήρχε το μνημόνιο θα έπρεπε να το εφεύρουμε;». Τα μνημόνια είναι δεν είναι η υπογραφή σε μια σύμβαση. Είναι οι 460 εφαρμοστικοί νόμοι, οι απολύσεις και η διάσωση της μεσαίας τάξης.

Διαλύετε τους ψηφοφόρους σας και γι’ αυτό σας εγκαταλείπουν και έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας. «Μνημόνια είναι και αυτά που τώρα συζητάτε, το ασφαλιστικό, τα εργασιακά και το δέσιμο της πατρίδας στο άρμα της πλουτοκρατίας που θέλει φθηνά οικόπεδα στην Ελλάδα». Τα μνημόνια έγιναν η νέα ιδεολογία της κυβέρνησης, υποστήριξε.

Για το προσχέδιο του προϋπολογισμού

«Με το προσχέδιο που καταθέσατε μετατρέπετε το Μνημόνιο από σύμβαση ορισμένου χρόνου σε σύμβαση αορίστου χρόνου», κατήγγειλε. Περιλαμβάνει περισσότερους φόρους, παραμονή της εισφοράς αλληλεγγύης και μικρή μείωση του φόρου στο πετρέλαιο παρά την τεράστια αύξηση που προηγήθηκε.

«Αυτά είναι το νέο μνημόνιο. Δεν σας πιστεύει κανείς».

Στην Ευρώπη αντιλαμβάνονται ότι θαύματα δεν γίνονται. Η Ιταλία είναι σε ύφεση και η Γαλλία παλεύει να την αποφύγει. Η εικόνα της Γερμανικής οικονομίας που δοκιμάζεται είναι το success story της πολιτικής του Βερολίνου.
«Τα βήματα αλλαγής σε αυτή την πολιτική είναι ακόμα δειλή αλλά υπάρχει και εσείς στέκεστε ενάντια σε αυτό, ταυτισμένοι με την Μέρκελ», είπε και θυμήθηκε ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης ήταν επικριτικός στην απόφαση της Γαλλίας να μην πιάσει το στόχο για το έλλειμμα. «Εχετε το ρόλο του κακού μαθητή που καρφώνει το συμμαθητή του».

Το χρέος

Για να γίνει διαπραγμάτευση πρέπει να υπάρχουν δυο μέρη που διαφωνούν. Σαμαράς και Μέρκελ συμφωνούν ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Πώς είναι βιώσιμο; Με ένα πιστοποιητικό. Τι ακριβώς διαπραγματεύεστε;».

Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική διαπραγμάτευσης και ευρωπαϊκών συμμαχιών. Βγαίνει στις αγορές χωρίς να έχει προηγουμένως εξασφαλίσει τη συζήτηση για το χρέος που είναι ευρωπαϊκό. «Δεν ζητάμε ελεημοσύνη αλλά ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».
«Ζητάμε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπόλοιπου στο πλαίσιο των αποφάσεων της διεθνούς διάσκεψης του Λονδίνου το 1953 που αφορούσε και τη Γερμανία».

Οι 180 για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Ολα τα κόμματα της Βουλής διαφωνούν με την εκλογή Προέδρου πλην των δυο που κυβερνούν» τόνισε. Χαρακτήρισε πλασματικά τα δεδομένα της σημερινής Βουλής και εκτίμησε ότι δεν θα μπορέσει να φτάσει τους 180. «Κάνω μια πρόβλεψη: ούτε με τα κιάλια δεν θα τον δείτε. Τι θα κάνετε;»

Συναίνεση για το πρόσωπο Προέδρου Δημοκρατίας συνιστά συναίνεση για την πολιτική των μνημονίων. Θεωρώ ότι όποιος θα έχει το σθένος να ψηφίσει ΠτΔ θα έχει το σθένος να ψηφίσει σήμερα «ναι»

«Δεν είναι το συμφέρον της χώρας η παραμονή σας τέσσερις μήνες στην καρέκλα της εξουσίας».

«Δεν μπορείτε να διαπραγματευτείτε»

Σας ζητάνε βουλευτές σας να πάτε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού με τον «δαιμονικό» ΣΥΡΙΖΑ. «Αμφισβητείστε από το εσωτερικό του εσωτερικού σας. Πώς θα πάτε να διαπραγματευτείτε στο εξωτερικό;».

«Στο εξωτερικό ξέρουν ότι είστε πρωθυπουργός ορισμένου χρόνου. Πως θα έχετε κύρος για να διαπραγματευτείτε;». Ολες οι δημοσκοπήσεις μιλούν για διαφορές συντριβής. Με ποιο κύρος μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί; σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση να μην πάρει σοβαρές αποφάσεις που θα δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση.

«Το λέω για να το ακούσουν στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον: Οποιαδήποτε απόφαση ή συμφωνία δεν θα έχει την δική μας συναίνεση δεν θα έχει τη δική μας αποδοχή και δεν θα μας δεσμεύει».

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ:

Ούτε με τα κιάλια δεν θα βρει η κυβέρνηση τον αριθμό για την εκλογή ΠτΔΤο εσωτερικό της κυβέρνησης αμφισβητεί τον Σαμαρά – Ακόμη και στελέχη της κυβέρνησης ζητούν το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑΖητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και ρήτρα ανάπτυξηςΠως θα διαπραγματευτείτε το χρέος, όταν συμφωνείται με όλα με την Merkel;Έχετε μετατρέψει την ψήφο εμπιστοσύνης σε πρόταση μομφής εναντίον του εαυτού σαςΗ κυβέρνηση αντιτάσσεται στα δειλά βήματα αλλαγής της πολιτικής στην ΕυρωζώνηΟ προϋπολογισμός φέρνει νέους φόρουςΗ κυβέρνηση διαλύει τη μεσαία τάξη, δηλαδή τους ψηφοφόρους τηςΜας κατηγόρησαν για παρεχολογία στο ζήτημα των “κόκκινων” δανείωνΕπί τρεις ημέρες, η κυβέρνηση έκανε πρόβα αντιπολίτευσηςΗ πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης κατατέθηκε για να περιοριστούν οι απώλειες της κυβέρνησηςΟ Σαμαράς ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης λόγω της απελπισίας της κυβέρνησης μπροστά στα αδιέξοδο και τη δυσαρέσκειαΔεν έλαβα μία πειστική απάντηση στο ερώτημα γιατί η κυβέρνηση ζητά ψήφο εμπιστοσύνηςΤο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το αγκάλιασε ο λαόςΚοστολογημένο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑΗ μόνο ασφαλής διέξοδος για την Ελλάδα είναι μία πολιτική από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑΗ κυβέρνηση υπόσχεται φοροελαφρύνσεις, ενώ ταυτόχρονα νομιμοποιεί τον ΕΝΦΙΑΟ προϋπολογισμός μετατρέπει το μνημόνιο σε πρόγραμμα αορίστου χρόνουΗ κυβέρνηση ας μην προχωρήσει σε κρίσιμες αποφάσεις, δίχως τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα