ΣΟΪΜΠΛΕ: Η πιστωτική γραμμή θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος

Έτοιμοι να παράσχουν προληπτική πιστωτική γραμμή στην Ελλάδα είναι οι Ευρωπαίοι, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Βερολίνο.

Ο Σόιμπλε

αναγνώρισε για άλλη μια φορά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, ωστόσο τόνισε ότι η χορήγηση της πιστωτικής γραμμής θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η αποσαφήνιση της πολιτικής κατάστασης αποτελεί κύριο παράγοντα για την ελληνική οικονομία.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, έπλεξε το εγκώμιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία επίσπευσης της προεδρικής εκλογής.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου, ο Ευ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Sigmar Gabriel και με τον Υπουργό Εξωτερικών, Frank-Walter Steinmeier. Κοινή συνέντευξη Τύπου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών με τον ομόλογό του, κ. Steinmeier, θα λάβει χώρα στις 16:30.

Keywords
Τυχαία Θέματα