Α. Τσίπρας: Θέλει να μπλοκάρει Στουρνάρα, Προβόπουλο – Ζήτησε “εκλογές το συντομότερο” – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θεσμική εκτροπή οι απειλές [VIDEO]

[UPD] Την προσφυγή σε εθνικές εκλογές το συντομότερο δυνατό ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Πρέπει με συντεταγμένο και ομαλό τρόπο το συντομότερο δυνατό να υπάρξει προσφυγή

σε εθνικές εκλογές προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό «να μη διανοηθεί να εφαρμόσει τα σχέδια που είχε έτοιμα στα συρτάρια του για μετά τις ευρωεκλογές, να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας», όπως απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Επίσης, στον ίδιο αυστηρό τόνο ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση του νερού, ούτε σε εκποιήσεις φιλέτων της δημόσιας περιουσίας, όπως οι παραλίες.

Εξάλλου, απηύθυνε στον κ. Σαμαρά ακόμη μία προειδοποίηση και συγκεκριμένα να προχωρήσει στον διορισμό του διοικητης της ΤτΕ και στον διορισμό του επόμενου επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. «δίχως τη συμφωνία του μεγαλύτερου κόμματος στη χώρα».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ

Η κυβέρνηση κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κατάφερε να προκαλέσει εκλογές, ότι δεν έπεισε το εκλογικό σώμα για την «ανατροπή» που σχεδίαζε και τώρα προχωρά σε πρωτοφανή θεσμική εκτροπή.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε ότι ο λαός κλήθηκε να ψηφίσει για ευρωβουλή και όχι για τη διακυβέρνηση του τόπου.

«Είναι εκτροπή να ερμηνεύει την ψήφο του λαού για ερώτημα άλλο απ΄ αυτό που τέθηκε στο εκλογικό σώμα. Αν ήταν έτσι, τότε δεν θα υπήρχαν σε καμία χώρα κυβερνητικές τετραετίες…» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, ανέφερε ότι το αίτημα του κ. Τσίπρα για «ανατροπή» δεν πήρε καν τις ψήφους που είχε πάρει το κόμμα του στις εκλογές του 2012. Και πρόσθεσε πως «γι΄ αυτό και είναι μεγάλος ο εκνευρισμός του, που το κόμμα του δεν εισέπραξε τίποτε απ΄ όσο έχασαν όλα τα άλλα κόμματα μαζί».

Σημείωσε ακόμα ότι και βέβαια, τα κόμματα της κυβέρνησης έχασαν γιατί κυβερνούσαν σε συνθήκες δύσκολες.

«Εκείνος αναρωτήθηκε γιατί ουσιαστικά δεν κέρδισε ο ίδιος τίποτε; Αντίθετα, έχασε πάνω από 150.000 ψήφους από τον Ιούνιο του 2012» ανέφερε και τόνισε πως εκτροπή είναι ακόμα οι απειλές που εκτοξεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση «να μη διανοηθεί να… κυβερνήσει».

Οι προσπάθειες του κ. Τσίπρα είτε για διενέργεια πρόωρων εκλογών, είτε για ακυβερνησία θα πέσουν στο κενό, τόνισε ο Σ. Κεδίκογλου διαβεβαιώνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει στο ακέραιο την εντολή της, καθώς αυτή είναι και η ευθύνη της απέναντι στο Σύνταγμα και τον λαό.

Τέλος, διευκρίνισε ότι η συνταγματική διάταξη περί «δυσαρμονίας» που επικαλείται ο κ. Τσίπρας έχει καταργηθεί εδώ και 28 χρόνια και «το να την επικαλείται και μάλιστα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας δείχνει τουλάχιστον έλλειψη σοβαρότητας…».

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, αναμένεται να επισκεφθεί γύρω στη μια το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσουν το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σε χθεσινές δηλώσεις του, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για άμεση προσφυγή σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Original article: Α. Τσίπρας: Θέλει να μπλοκάρει Στουρνάρα, Προβόπουλο – Ζήτησε “εκλογές το συντομότερο” – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Θεσμική εκτροπή οι απειλές [VIDEO].

Keywords
Τυχαία Θέματα