Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι Κουρτάκης -Τζένος – Έρευνα εισαγγελέα για απόπειρα εκβίασης – Η μήνυση Καμμένου

(upd) Στις 13 Ιανουαρίου θα βρεθούν ξανά ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, μετά την τριήμερη προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν, ο εκδότης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης, Παναγιώτης Τζέννος, κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Στο δικαστήριο δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής οι υπερασπιστές του κ. Καμμένου για ηθική βλάβη που υπέστη ο εντολέας τους. Το δικαστήριο διέταξε την άρση της κράτησης των δύο κατηγοροόμενων δημοσιογράφων.

Ο κ. Τζέννος, εξερχόμενος των δικαστηρίων μετά την αναβολή, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου, με πρακτικές που θυμίζουν Ερντογαν, ένας εκδότης κι ένας διευθυντής βρίσκονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο υπουργός επιστράτευσε μία ομάδα 25 αστυνομικών. Για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις, τη στιγμή που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές;». «Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Χούντα είναι, θα περάσει», πρόσθεσε.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, Γιάννης Κουρτάκης ανέφερε: «Όταν κατοχύρωνα τον τίτλο “Ελευθερία του Τύπου” δεν πίστευα ότι το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου θα ερχόταν να συλλάβει έναν εκδότη κι έναν διευθυντή την ώρα της εργασίας τους. Η “Ελευθερία του Τύπου” θα κυκλοφορήσει ως ημερήσιο φύλλο. Χούντα είναι θα περάσει».

Έρευνα εισαγγελέα για την απόπειρα εκβίασης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης που αποδίδει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στους υπευθύνους του ομίλου «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο, διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει τη βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυσή του ο υπουργός σε βάρος των δύο δημοσιογράφων, και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης. Ο κ. Καμμένος υποστηρίζει πως οι δύο δημοσιογράφοι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον του χρησιμοποιώντας το ανήλικο παιδί του, προκειμένου ο ίδιος να αποσύρει κατηγορίες σε βάρος τους για ποσά που φαίνεται να έλαβαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Οι δύο δημοσιογράφοι οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση, αδίκημα που τους απαγγέλθηκε χθες από τον εισαγγελέα μετά τη μήνυση του κ. Καμμένου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι προτίθενται να ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπεράσπισή τους.

Νέα μήνυση κατά Κουρτάκη – Τζένου από τον γιο του Π. Καμμένου

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Όσο είναι απαραίτητο να τηρείται από όλα τα ΜΜΕ και τους δημοσιογράφους η δημοσιογραφική δεοντολογία και η υπεύθυνη άσκηση του έργου τους, άλλο τόσο είναι απαραίτητο, όταν προκύπτουν προβλήματα να μην επιλύονται αυτά μέσα από δικαστικές διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων, αλλά με τη δημόσια καταγγελία, πολιτική αντιπαράθεση και κριτική» αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις μηνύσεις του Π. Καμμένου, σε βάρος των Ι. Κουρτάκη και Π. Τζένου.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Παραπέμφθηκαν να δικαστούν το πρωί της Τετάρτης από το Αυτόφωρο Μονομελές ο εκδότης των “Παραπολιτικών” Γιάννης Κουρτάκης και ο Διευθυντής Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτης Τζένος.

Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε το βράδυ της Τρίτης ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση. Η δίωξη ασκήθηκε κατόπιν της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον τους ο Πάνος Καμμένος.

Δεν εκφοβιζόμαστε, απάντησαν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, για “παρακράτος Τσίπρα – Καμμένου που μπούκαρε στα γραφεία της εφημερίδας” κάνει λόγο στο twitter ο Γ.Κουρτάκης, ενώ ανακοινώσεις καταδίκης της σύλληψης των δύο δημοσιογράφων εκδόθηκαν από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΔΗΜΑΡ.

Η μήνυση υπεβλήθη με αφορμή δημοσίευμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα parapolitika.gr. για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κ. Πάνος Καμμένος στις αυστριακές Άλπεις κατά την πρόσφατη περίοδο των εορτών.

Όπως αναφέρεται όμως σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ “η μήνυση αφορά απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης μέσω του ανήλικου γιού του κ.Καμμένου, που σχετίζεται με τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».

Γιατί συνελήφθησαν Κουρτάκης και Τζένος – Παρακράτος καταγγέλλουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η μήνυση Καμμένου κατά Τζένου – Κουρτάκη

Τι είπε ο Κουρτάκης που οδήγησε τον Π.Καμμένο να τον μηνύσει και να τον πάει αυτόφωρο

Παραπολιτικά – Απάντηση στον Π.Καμμένο: «Δεν εκφοβιζόμαστε»

Keywords
Τυχαία Θέματα