Στο CVC Capital οι οι ελληνικές μαρίνες που κατείχε η Dogus

Στην απόκτηση των μαρίνων σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχώρησε το fund CVC Capital Partners, οι οποίες άνηκαν στην D-Marin, τον επενδυτικό βραχίονα της τουρκικής Dogus.

Η συμφωνία στην Ελλάδα αφορά στις μαρίνες Φλοίσβου, Ζέας, Γουβιών (Κέρκυρα) και Λευκάδας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η CVC Capital Partners απέκτησε εκτός από τις

ελληνικές μαρίνες της D-Marin και εκείνες σε Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με την τουρκική εταιρεία να διατηρεί υπό τον έλεγχο της, τις μαρίνες στην Τουρκία.

Ο István Szoke, Διευθύνων Σύμβουλος της CVC Capital Partners, που έχει ήδη παρουσία στην Ελλάδα στον χώρο της υγείας καθώς ελέγχει τα ιδιωτικά νοσοκομεία «Υγεία» και Metropolitan ανέφερε πως: «Με όχημα το παγκόσμιο δίκτυο και την εμπειρία της CVC, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε την κορυφαία εταιρεία εκμετάλλευσης μαρινών παγκοσμίως τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης όσο και μέσω των εξαγορών».

Ο Burak Baykan, Διευθύνων Σύμβουλος της D-Marin, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να εξασφαλίσουμε την υποστήριξη της CVC, ενός κορυφαίου παγκόσμιου επενδυτή, για να επεκτείνουμε τη D-Marin διεθνώς και να μεταφέρουμε την εταιρεία στο επόμενο επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα