Στις Βρυξέλλες ΔΕΗ, Εργασιακά, Συντάξεις – Νέο ραντεβού με τους δανειστές

Σήμερα το μεσημέρι το νέο ο ραντεβού του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του Γιώργου Χουλιαράκη, με τους εκπροσώπους των δανειστών στις Βρυξέλλες.
Στο τραπέζι των συνομιλιών θα βρεθούν εκ νέου τα τρία θέματα, τα εργασιακά, η ενέργεια και οι συντάξεις, στα οποία, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία δεν είναι καθόλου εύκολη.

Στις συντάξεις, οι δανειστές επιμένουν σε εφάπαξ εξοικονόμηση 1,8 δισ. ευρώ από τις συντάξεις το 2020 και η κυβέρνηση επιδιώκει

σταδιακή εφαρμογή των περικοπών.

Στα εργασιακά, οι δανειστές δεν δέχονται επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, επιμένοντας παράλληλα σε αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, επαναφορά του λοκ άουτ και αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο.

Στα ενεργειακά, οι δανειστές επιμένουν στην απαίτηση για πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ.

Διαφορές υπάρχουν και στα αντίμετρα, κυρίως όσον αφορά το ποσοστό που θα μπορούσε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ. Πλευρές των δανειστών, διαφωνούν σε οποιαδήποτε μείωση.

http://www.bankwars.gr/%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%ac%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b4%ce%b5%ce%b7-%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%8d%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%84/

Keywords
Τυχαία Θέματα