Στις κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities η Mytilineos – Σύσταση αγοράς με τιμή – στόχο τα 10,2 ευρώ

Την ελκυστική αποτίμηση της Mytilineos προτάσσει η Eurobank Equities σε έκθεσή της, στην οποία δίνει νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 10,2 (έναντι τρέχουσας τιμής στα 6,7 ευρώ στο ταμπλό), ενώ διατηρεί τον τίτλο στα top picks από την ελληνική αγορά, με σύσταση buy, καθώς τα περιθώρια ανόδου υπερβαίνουν το 50%.

Ως επενδυτική περίπτωση, παραμένει άθικτη από την πτώση στις τιμές του μετάλλου, σημειώνει,

υπογραμμίζοντας τα ανταγωνιστικά κόστη παραγωγής στη μεταλλουργία και την ευνοϊκή δυναμική στους κλάδου ενέργειας και αερίου.

Στα θετικά του Ομίλου η συνεχής λειτουργία των εργοστασίων που δεν επηρεάστηκε από την πανδημία.

Για τον τομέα της μεταλλουργίας η έκθεση σημειώνει ότι παρά τις προκλήσεις στη διεθνή αγορά και τον κλάδο, η Mytilineos παραμένει εξαιρετικά ανταγωνιστική σε όρους κόστους παραγωγής, διασφαλίζοντας ότι η δραστηριότητα θα παραμείνει κερδοφόρος ακόμη και στα πιο συντηρητικά σενάρια για την πορεία της αγοράς.

Η έκθεση σημειώνει ότι οι δραστηριότητες του τομέα της ενέργειας είναι φύσει αμυντικές και διασφαλίζουν την παραγωγή σταθερών χρηματοροών, παρά τις προκλήσεις της αγοράς. Παρά την υποχώρηση της ζήτησης, οι δραστηριότητες του τομέα ενέργειας παραμένουν υψηλά ανταγωνιστικές σε σύγκριση με τους άλλους παίκτες της αγοράς κυρίως λόγω του φθηνού φυσικού αερίου.

Για τα φωτοβολταϊκά πρότζεκτ, που βρίσκονται σε ανάπτυξη, η έκθεση παραμένει ότι δεν επηρεάζονται από το shutdown εξαιτίας του κορωνοϊού, αν και εκτιμάται ότι στην πορεία θα υπάρξουν σχετικές καθυστερήσεις στην έναρξη νέων έργων.

Η χρηματιστηριακή μειώνει κατά 18% περίπου τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις και τα ΕΒΙΤDA της εταιρείας για το 2020, ενώ διατηρεί τις προβλέψεις της για την περίοδο 2021-2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα