Στην Κρήτη Κάρολος και Καμίλα (Φωτογραφίες)

Με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού συνεχίστηκε η τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποιούν στην Ελλάδα ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα. Στην Κνωσό, τους υποδέχθηκαν η υπουργός Πολιτισμού, Λύδια Κονιόρδου και η γγ του υπουργείου, Μαρία Βλαδάκη.

Στους καλεσμένους προσφέρθηκαν λουλούδια, καθώς και μία καρφίτσα στη δούκισσα

και ένα μινωικό κύπελλο στον πρίγκιπα.

Κάρολος και Καμίλα ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού που σηματοδοτεί την ύπαρξη του μινωικού πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Κνωσό, παιδιά προσέφεραν στην Καμίλα ζωγραφιές με μινωικές απεικονίσεις.

Η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους διήρκησε περίπου 50 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Σχετική ανάρτησεις για την επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Κρήτη και το ανάκτορο της Κνωσού έγιναν και στον επίσημο λογαριασμό τους στο twitter.

To begin the third and final day of the #RoyalVisitGreece, The Prince and The Duchess are touring Knossos Archaeological Site on the island of Crete.

Knossos was the centre of the Minoan culture of Bronze Age Crete, established around 7,000 BC. pic.twitter.com/b8Uw3Vx8vG

— Clarence House (@ClarenceHouse) May 11, 2018

Today The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall are spending the final day of the official #RoyalVisitGreece in Crete.

Σήμερα ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης βρίσκονται στην Κρήτη, τελευταίο σταθμό της επίσημης επίσκεψής τους στην Ελλάδα. pic.twitter.com/Dh75jH0iGl

— Clarence House (@ClarenceHouse) May 11, 2018

Oπως αναφέρει το cretapost.gr, κατόπιν σχετικής επιθυμίας του πρίγκιπα Καρόλου το ανάκτορο της Κνωσού δεν έκλεισε για τους υπόλοιπους επισκέπτες, ωστόσο ως μέτρο ασφαλείας το πριγκιπικό ζεύγος ακολούθησε άλλη διαδρομή ξενάγησης στο ανάκτορο.

Μετά την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέπτεται τους χώρους της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής ενώ η Δούκισσα της Κορνουάλης, μεταβαίνει στο Οινοποιείο Λυραράκη.

Στη συνέχεια, θα μεταβούν στις Ανω Αρχάνες Ηρακλείου όπου θα ενημερωθούν για το έργο της ΜΚΟ Οργανισμός Ανάπτυξης Ηρακλείου που συμμετέχει στο Πρόγραμμα Στέγασης και Ομαλής Ένταξης Προσφύγων στην τοπική κοινωνία και θα συνομιλήσουν με μετανάστες, εθελοντές και μέλη της κοινότητας στο Παλαιό Σχολείο.

Πριν από την αναχώρηση από τη χώρα μας, το πριγκιπικό ζεύγος θα παραστεί σε παραδοσιακή γιορτή στην Πλατεία των Αρχανών με πολιτιστικές δράσεις και παραδοσιακά προϊόντα της Κρήτη.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 12.30 το μεσημέρι.

Το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων.



Keywords
Τυχαία Θέματα