ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στην Κριμαία ο Πούτιν – Αιματοκύλισμα στη Μαριούπολη – Είκοσι νεκροί

15:30 9/5/2014 - Πηγή: BankWars

Στην Κριμαία βρέθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για πρώτη φορά μετά την προσάρτησή της χερσονήσου, σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, κατά την επέτειο της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης το 1945.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. και της Ουκρανίας.

Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ρωσία αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν,

μιλώντας ενώπιον χιλιάδων κατοίκων της Σεβαστούπολης, στην ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από την Ρωσία τον Μάρτιο, όπου νωρίτερα επιθεώρησε τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας.

«Είμαι σίγουρος ότι το έτος 2014 θα μείνει στα χρονικά ως το έτος κατά το οποίο οι λαοί που ζουν εδώ αποφάσισαν με σθεναρότητα να είναι με την Ρωσία, επιβεβαιώνοντας την πίστη τους στην ιστορική αλήθεια και στην μνήμη των προγόνων μας», δήλωσε ο κ. Πούτιν κατά την διάρκεια των εορτασμών για την επέτειο της νίκης των συμμάχων επί της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, αλλά θα ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες, επειδή είμαστε μαζί, το οποίο σημαίνει ότι έχουμε γίνει πιο δυνατοί», πρόσθεσε.

Επιβαίνοντας σε ένα ταχύπλοο, ο Ρώσος πρόεδρος είχε λίγο νωρίτερα επιθεωρήσει τα πλοία του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στο λιμάνι της Σεβαστούπολης κατά την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κριμαία από την προσάρτησή της από την Ρωσία τον Μάρτιο.

Νεκροί στη Μαριούπολη

Συγκρούσεις μεταξύ των στρατευμάτων του Κιέβου και φιλορώσων ξέσπασαν την Παρασκευή το πρωί στο κέντρο της Μαριούπολης της Ουκρανίας. Κυβερνητικά στρατεύματα άνοιξαν πυρ κατά φιλορώσων, αλλά και κατά δημοσιογραφικών συνεργείων. Υπάρχουν πληροφορίες για τουλάχιστον 20 νεκρούς.

Σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο “RT”, η ένταση ξεκίνησε όταν 1500 άτομα που παρακολουθούσαν την παρέλαση, για την επέτειο νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας, κινήθηκαν προς το τοπικό παράρτημα του υπουργείου εσωτερικών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες δέχθηκαν πυρά από τους άνδρες που ήταν στο κτίριο, αναφέρει το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Αργά το μεσημέρι τοπική ώρα, η ένταση κλιμακωνόταν. Φωτογραφίες που μετέδιδαν αυτόπτες μάρτυρες έδειχναν πως το κτίριο της αστυνομίας της πόλης είχε παραδοθεί στις φλόγες.

Original article: ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Στην Κριμαία ο Πούτιν – Αιματοκύλισμα στη Μαριούπολη – Είκοσι νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα