Στην Ελλάδα χρειάζεται παρέμβαση Πρωθυπουργού για να δικαστεί ένας δολοφόνος…

06:56 4/6/2016 - Πηγή: BankWars

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η δημόσια έκκληση της μητέρας του δολοφονημένου Π.Φύσσα προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η δίκη των κατηγορούμενων στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αποφασισμένη εμφανίζεται η κυβέρνηση για τη λήψη όλων των αναγκαίων πολιτικών πρωτοβουλιών για την ταχεία και ομαλή διεξαγωγή της δίκης.

Μετά από επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της

Βουλής, Νίκο Βούτση, η Μάγδα Φύσσα και οι οικείοι του Παύλου επισκέφθηκαν το γραφείο του κ. Βούτση και παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, εξέθεσαν τα γεγονότα και περιέγραψαν την εμπειρία τους, των προηγούμενων μηνών, ζητώντας να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επιτάχυνση της δίκης, την ανάληψη όλων των ευθυνών και την προώθηση των απαιτούμενων ενεργειών για να λυθεί το πρόβλημα, το οποίο και ο ίδιος ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «ιδιαίτερα κρίσιμο για τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη στη χώρα μας».

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε ότι απηύθυνε έγγραφο-παράκληση προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και τη δυσκολία προόδου της δίκης, και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του- εφόσον διαπιστώνει τη δυσκολία- να απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης σχετικό έγγραφο.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπήρξε, ήδη, τηλεφωνική επικοινωνία του γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης και το έγγραφο διαβιβάζεται άμεσα στον κ. Παρασκευόπουλο για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με μία κίνηση. Απαιτούνται διαρκείς προσπάθειες», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης και δήλωσε: «Διαβεβαίωσα την κ. Φύσσα και τους οικείους της ότι εμείς θα παρακολουθούμε διαρκώς τη δίκη και, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε την Δικαιοσύνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα