Στην Ελλάδα αυξάνουμε τους φόρους την ώρα που ο Ντράγκι ζητά μείωση και δημόσιες επενδύσεις στην Ευρωζώνη!

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και το κουαρτέτο «ράβουν το κουστούμι» της αύξησης φόρων για τους έλληνες φορολογούμενους, ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη και ζητά αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και μειώσεις φόρων.

Εξερχόμενος της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο Ντράγκι υπογράμμισε την ανάγκη να προωθηθούν στην Ευρώπη οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί η ζήτηση και οι δημόσιες επενδύσεις και να μειωθούν οι φόροι.

O Ντράγκι μίλησε για ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και για «σημάδια βελτίωσης» σε πολλές πλευρές της, όπως στην αγορά εργασίας και στην αγορά χρήματος, ωστόσο προειδοποίησε ότι τα ρίσκα παραμένουν και εντάθηκαν τους τελευταίους μήνες, από τις αρχές Δεκεμβρίου και μετά.

Στην ενίσχυση του ρίσκου απέδωσε και τις πρόσφατες «σημαντικές αποφάσεις» της ΕΚΤ για έγκριση ισχυρού πακέτου μέτρων, βασικός άξονας του οποίου -όπως είπε- είναι να υπάρξει απευθείας διοχέτευση ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα