Στην Αθήνα ο νέος επικεφαλής της Task Force – Με ποιούς συναντήθηκε

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΝΤΙΜΠΕΪΤ “ΣΟΥΠΕΣ” ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΣΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΘΑ ΠΡΩΤΟΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η …ΤΡΟΪΚΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΗΝ …ΣΤΡΩΣΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

υπουργούς, γενικούς γραμματείς και στελέχη των υπουργείων συναντήθηκε κατά τον πρώτο, άτυπο γύρο των επαφών του στην Αθήνα ο νέος επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Μάρτιν Φερβέι.

Μεταξύ άλλων είδε τους υπηρεσιακούς υπουργούς Γιώργο Χουλιαράκη (Οικονομικών), Νίκο Χριστοδουλάκη (Οικονομίας), Αντώνη Μανιτάκη (Εσωτερικών) και Ιωάννη Γκόλια (Παραγωγικής Ανασυγκρότησης).

Σύμφωνα με την Κομισιόν, «ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Structural Reform Support Service), Μάαρτεν Φερβέι (Maarten Verwey), πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα για να έχει διερευνητικές συζητήσεις με την υπηρεσιακή κυβέρνηση σχετικά με τη τεχνική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σκοπός των συνομιλιών αυτών είναι να επιτευχθεί μια ταχεία συμφωνία μετά τον σχηματισμό της νέας ελληνικής κυβέρνησης» επισημαίνει ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης.

Η Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο Ιούλιο για να παρέχει ειδική τεχνική βοήθεια σε όλα τα κράτη-μέλη, κατόπιν αιτήματος, προκειμένου να εφαρμόσουν σημαντικές διοικητικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που προωθούν την ανάπτυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα