Στη Βουλή μιλούσαν και …στους δρόμους τα άκουγαν – Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίες για τα νέα μέτρα έξω από τη Βουλή την ώρα που μιλούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί. Συλλαλητήριο με διοργανωτές τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και (ξεχωριστά) το ΠΑΜΕ.

Η ΓΣΕΕ

διαμηνύει πως συνεχίζει τον αγώνα της «ώστε να μπει οριστικό τέλος στις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν κοινωνία και οικονομία», ενώ η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως «ο αγώνας θα κλιμακωθεί με νέες παλλαϊκές κινητοποιήσεις για να καταργηθούν παλαιά και νέα μνημόνια και να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ και κεφαλαίου».

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ

Βόμβες μολότοφ στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ενώ αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τις ομάδες νεαρών που “έδρασαν” και πάλι.

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στο περιθώριο του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Συντάγματος.

http://www.bankwars.gr/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84/

Η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη. Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν ένα τσεκούρι, ένα σφυρί καθώς και φυλλάδια. Παράλληλα, ομάδα περίπου δέκα κουκουλοφόρων χτύπησαν έναν δημοσιογράφο που κάλυπτε το συλλαλητήριο για λογαριασμό του Alpha.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στο πολυνομοσχέδιο πραγματοποιήθηκαν απόψε στη Θεσσαλονίκη, ενώ ένταση σημειώθηκε στη λήξη της μιας πορείας, κατά τη διάρκεια της οποίας, πήρε φωτιά από ρίψη μολότοφ μια μηχανή της τροχαίας.

Συγκέντρωση μπροστά στο Λευκό Πύργο διοργάνωσε η ΕΔΟΘ ΝΤ/ΑΔΕΔΥ και σε αυτήν παραβρέθηκαν εκτός από δημόσιοι υπάλληλοι και εργαζόμενοι του ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και μέλη εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και κινήσεων (ΛΑΕ, ΕΠΑΜ, κ.α.). ‘Αλλη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ.

Μέλη της πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της, κόμματα και κινήσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΙΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, Μ-Λ ΚΚΕ κ.α.) αντιεξουσιαστές, κ.α. συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και πραγματοποίησαν πορεία με κατάληξη και πάλι την Καμάρα.

Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έριξαν μικρό αριθμό μολότοφ στο οδόστρωμα στη συμβολή της Εγνατίας με την οδό Ιασωνίδου και μια από αυτές έπεσε σε μηχανή αστυνομικού της τροχαίας, η οποία ανεφλέγη και στη συνέχεια κατασβήστηκε άμεσα από συναδέλφους του, με πυροσβεστήρα, ενώ έσκασε πιθανώς από τη ζέστη και μια κροτίδα στα χέρια ενός αστυνομικού που έσπευσε να σβήσει τη φωτιά, χωρίς ο ίδιος να τραυματιστεί. Νωρίτερα, διαδηλωτές έκαψαν σημαία της Ε.Ε. στο Σιντριβάνι κι έβαλαν φωτιά σε ένα κάδο.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα.

Στη συγκέντρωση μίλησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιώργος Τσούγκρας, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση «να πάρει πίσω τα νέα βάρβαρα μέτρα, όπως και όλα τα άλλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Ο ίδιος σημείωσε επίσης πως «η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και η οργή και η αγανάκτηση που συσσωρεύεται χρόνια τώρα, ήλθε η ώρα να μετατραπεί σε συνειδητό, ενωμένο ταξικό αγώνα».

Όπως είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσούγκρας, «οι βουλευτές που θα σηκώσουν απόψε στη Βουλή το χέρι τους για να εγκρίνουν τη νέα καταλήστευση των μισθών και των συντάξεων, είναι υπόλογοι στο λαό. Όπως βέβαια είναι και αυτοί που ψήφισαν και τα προηγούμενα αντιλαϊκά μέτρα και μνημόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα