Στη “σκιά” της τρομοκρατίας η σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη – Στο τραπέζι T.T. και λίστα Λαγκάρντ

Στη σκιά του μπαράζ των επιθέσεων των τελευταίων ημερών, με αποκορύφωμα το τρομοκρατικό χτύπημα στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, συνεδριάζουν αυτή την ώρα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Τελευταία ενημέρωση: 20:10

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σκοπεύει σύντομα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του κύματος βίας, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ,

Ευάγγελο Βενιζέλο και τον επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, βρίσκεται και η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση αλλοίωσης της λίστας Λαγκάρντ.

Τα μέτωπα είναι ανοικτά, καθώς εντείνεται η αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για την παραπομπή των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ σε προανακριτική επιτροπή.

Στη σύσκεψη αναμένεται να αποφασιστεί και αν θα στηθούν κάλπες για κάθε πρόσωπο που ζητείται η παραπομπή του -Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Βενιζέλου, Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου- ή η ψηφοφορία θα γίνει για την κάθε διαφορετική κομματική πρόταση, με τον Φώτη Κουβέλη να καταθέτει πρόταση για μία κάλπη, με τέσσερα ψηφοδέλτια(ένα για κάθε πρόσωπο), σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Τους πολιτικούς αρχηγούς θα απασχολήσει και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το οποίο πρέπει να “τρέξει” άμεσα, με μεγαλύτερο αγκάθι το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα.

“H ανομία από οπουδήποτε και αν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή”, δήλωσε ο Νίκος Δένδιας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου όπου πραγματοποιείται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα