Στη “μέγγενη” του χρέους η Wall Street – Μικρή άνοδος τη Δευτέρα

Στάση αναμονής στη Wall Street , με τους επενδυτές να περιμένουν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους, ενόσω πληθαίνουν οι ενδείξεις περί πιθανής ύφεσης της οικονομίας.

Αδύναμα ξεκίνησε η εβδομάδα, με τον  Dow Jones στο +0,15% στις 33.350 μονάδες, τον  S&P 500 στο + 0,30% στις 4.136 μονάδες και τον Nasdaq στο +0,66%  στις 12.365 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αμερικανικής αγοράς παραμένει η νέα απειλή που ελλοχεύει για την οικονομία στην περίπτωση

στάσης πληρωμών από το Δημόσιο, καθώς, ο ομοσπονδιακός μηχανισμός δεν θα μπορεί να καλύπτει τις υποχρεώσεις του πέρα από την 1η Ιουνίου.

Στη δεύτερη επιστολή της προς το Κογκρέσο μέσα σε δύο εβδομάδες, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν επιβεβαίωσε ότι το υπουργείο είναι απίθανο να συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ μέχρι τις αρχές Ιουνίου, χωρίς αύξηση του ορίου από το Κογκρέσο. Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε ουσιαστικά στην πρώτη χρεοκοπία των ΗΠΑ. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και την 1η Ιουνίου, αναφέρει η υπουργός Οικονομικών στην επιστολή της.

Ο Τζο Μπάιντεν θα δεχθεί  για το θέμα αυτό τους επικεφαλής Βουλής και Γερουσίας Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, με τους δεύτερους να απαιτούν δημοσιονομική λιτότητα και περικοπή των δαπανών.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ήπια ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα