Στη …γωνία η Gazprom – Επέστρεψε 1,5 δισ. δολάρια στη γερμανική RWE

Η Gazprom επέστρεψε 1,5 δισ. δολ στη γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας RWE μετά από σχετική δικαστική απόφαση αναφορικά με τον τρόπο τιμολόγησης του φυσικού αερίου.

H Gazprom είναι σε διαφωνία με τους πελάτες της ως προς το δείκτη αναφοράς που χρησιμοποιείται ως βάση για τη διαμόρφωση των τιμών.

«Το δικαστήριο επιδίκασε μερική αποζημίωση στην RWE

Transgas για πληρωμές που έγιναν από το Μάιο του 2010 που αντιστοιχούν σε 1,5 δισ. ευρώ» αναφέρει έγγραφο που έχει στη διάθεσή του πρακτορείο Reuters. Εκπρόσωπος της Gazprom δήλωσε στο πρακτορείο πως οι επιστροφές έχουν ήδη καταβληθεί.

Η γερμανική RWE δεν είναι όμως, η μόνη περίπτωση καθώς η Gazprom δέχεται έντονες πιέσεις να αλλάξει τον τρόπο διαμόρφωσης των τιμών της και από άλλους πελάτες της.

Στο ίδιο έγγραφο που αποκαλύπτει το Reuters, η Gazprom αναφέρει ότι την περίοδο 2010 – 2012 αναθεωρήθηκαν οι συμφωνίες τιμολόγησης με τις EGL. ERRG, Premium Gas, Edisson, Sinergie Italiane, GDF Suez, WIEH, WINGAS, SPP, E.ON Ruhrgas, Econgas, Eni, Bulgargaz, Yugorosgaz και Energoinvest. Δηλώνει ότι αναθεωρούνται επίσης οι συμφωνίες ανατιμολόγησης με τις Ljubljana Panrusgas, Centrex Hungaria, GWH Gashandel. ΔΕΠΑ, Shell Energy Europe, Gas Terra, Centrex, PGNiG DONG και Vemex.

Keywords
Τυχαία Θέματα