Στη φυλακή ο Γ.Σπανός για το λαθραίο πετρέλαιο

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρόεδρος της ΕΤΕΚΑ, Γιώργος Σπανός για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο κ. Σπανός ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, απάντησε σε περισσότερες από 50 ερωτήσεις, ενώ προσκόμισε σχετικά έγγραφα που, όπως υποστηρίζουν οι δικηγόροι, καταρρίπτουν όλες τις κατηγορίες εναντίον του.

Πλέον εκκρεμεί η απόφαση για τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, οι οποίοι, επίσης, απολογήθηκαν το Σάββατο.Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο συνήγορος της εταιρείας ΕΤΕΚΑ σε δηλώσεις του προς στους δημοσιογράφους

τόνισε ότι από τη, μέχρι στιγμής, πορεία της ανάκρισης αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει ούτε διακίνηση μαύρου χρήματος ούτε εγκληματική οργάνωση. Υποστήριξε ότι, το διαβιβαστικό της ασφάλειας έλεγε για απώλεια δασμών ύψους 3,5 εκατ. ευρώ, το οποίο ο ανακριτής το περιόρισε σήμερα στα 600.000 ευρώ. Είπε, επίσης, ότι αποδείχτηκε απ΄ όλη την πορεία της ανάκρισης ότι στην ΕΤΕΚΑ δεν γινόταν καμία επιστροφή από το υποτιθέμενο ποσό που έπαιρναν πίσω τα βυτία διότι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας υπάρχει φορολογική αποθήκη που ελέγχεται από τελωνειακούς. Μια φορά το 2014 έγινε επιστροφή και έγινε με νόμιμα φορολογικά στοιχεία, συμπλήρωσε.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Κυριακή πήρε και έλαβε από τον 7ο ανακριτή Πειραιά, ο συνδικαλιστής και τμηματάρχης της διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, από την αποκάλυψη της ΕΛΑΣ.

Original article: Στη φυλακή ο Γ.Σπανός για το λαθραίο πετρέλαιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα