Στάζουν χολή για την Ελλάδα και τον Α.Τσίπρα οι γερμανικές εφημερίδες – “Υπογράφετε ή φύγετε”

09:16 8/7/2015 - Πηγή: BankWars

Απόλυτα ταυτισμένος με τη γραμμή “Ή υπογράφετε ή φύγετε την Κυριακή”, ο γερμανικός τύπος. Ο πιο χαρακτηριστικός τίτλος, αυτός της Die Zeit: «Ορκίσου, Τσίπρα!». Η τελευταία διορία: Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ως την Πέμπτη. Για τόσο διάστημα μπορεί να εμποδιστεί ένα Grexit, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος. Η Zeit τονίζει την καταληκτική δήλωση του προέδρου της

ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ: «Η ανικανότητά μας μπορεί να οδηγήσει στη χρεοκοπία της Ελλάδας και την πτώχευσης του τραπεζικού συστήματος». Αλλά και το γεγονός ότι ο Ζ.Κ.Γιούνκερ για πρώτη φορά είπε τη λέξη Grexit μιλώντας στους δημοσιογράφους.Παρόλα αυτά η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ένα Grexit δεν βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι και καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να κάνει ό,τι μπορεί για να το αποφύγει.

– Η Die Welt γράφει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της θέτουν στην Αθήνα το τελευταίο τελεσίγραφο». Αν ως την Κυριακή δεν υπάρξει κάποια συμφωνία, προσθέτει η εφημερίδα, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη χώρα.

– Η Frankfurter Allgemeine επέλεξε διαφορετικό τόνο σημειώνοντας: «Διατηρείται το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας στην Ελλάδα», όμως υπογραμμίζει ότι αυτή τη φορά η διορία που δόθηκε στην Αθήνα είναι η τελευταία και ότι, αν αποτύχει η σύνοδος κορυφής της Κυριακής, η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την ευρωζώνη.- Suddeutsche Zeitung: «Επόμενη σύνοδος κορυφής την Κυριακή, νέα διορία για προτάσεις από την Αθήνα»Η εφημερίδα αναφέρει ότι η χθεσινή σύνοδος κορυφής των ηγετών της ΕΕ διήρκησε τέσσερις ώρες και μετά το πέρας των συζητήσεων οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας της ζήτησαν να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις ως την Πέμπτη.

– Handelsblatt,: «Η διορία για την Ελλάδα είναι η Κυριακή», σημειώνει η οικονομική εφημερίδα, τονίζοντας ότι οι Ευρωπαίοι έχουν ήδη επεξεργαστεί σχέδια για Grexit αλλά και την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αθήνα. Υπάρχει λίγη αισιοδοξία, υπογραμμίζει.

– Το Spiegel σημειώνει: «Η Ελλάδα έλαβε ακριβώς πέντε ημέρες».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήρθε στις Βρυξέλλες με το «όχι» του λαού του στα σχέδια για μεταρρυθμίσεις και δεν κέρδισε τίποτε, εξηγεί η εφημερίδα. Αν δεν υπάρξει συμφωνία σε πέντε ημέρες, δεν θα μπορεί πλέον να εμποδιστεί ένα Grexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα