Σταύρος Θεοδωράκης: “Να μη πάρουν εκλογική επιχορήγηση τα κόμματα”

09:40 5/5/2014 - Πηγή: BankWars

Να αρνηθούν να πάρουν τα 7 εκατ. ευρώ της εκλογικής επιχορήγησης κάλεσε τη Δευτέρα τα κόμματα ο Σταύρος Θεοδωράκης, λέγοντας πως η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι πέντε φορές πάνω από το μέσο όρο της Ευρώπης κι ότι τα χρήματα αυτά, «είναι η ενίσχυση 15.000 οικογενειών».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοδωράκης χαρακτήρισε «ατιμωτικό» το γεγονός ότι κάποιοι, «εκτός όσων δεν ψηφίστηκαν ή μπήκαν στη φυλακή», δεν δέχτηκαν να φύγουν από την πολιτική σκηνή, σημειώνοντας ότι υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ

και της ΝΔ που έπρεπε να είχαν αποχωρήσει από μόνοι τους.

Ο ιδρυτής Του Ποταμιού είπε ακόμη για να αλλάξει η χώρα θέλει μεγάλες συμμαχίες. Ωστόσο, όπως είπε, το Ποτάμι δεν θα προσφέρει σε καμία κυβέρνηση στήριξη «με αντάλλαγμα λίγες θεσούλες, αλλά βάσει θέσεων και προτεραιοτήτων».

Όσον αφορά στο δημόσιο χρέος ο κ. Θεοδωράκης είπε χρειάζεται ρύθμιση, ωστόσο, τόνισε ότι είναι «στρατηγικό θέμα», το πότε αυτή θα γίνει.

«Το πρόβλημα είναι λίγο βαθύτερο από το χρέος, αν υποτεθεί ότι οι Γερμανοί μας χαρίσουν το χρέος πιστεύει κανείς ότι με τις ίδιες δομές μετά από μερικά χρόνια δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα χρέους;», διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν σώζεται «κάνοντας το χατίρι των ξένων ούτε με επαναστατικές αερολογίες».

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε και για την ίδρυση Του Ποταμιού, λέγοντας πώς η πρωτοβουλία ήταν δική του και ότι μέχρι και τις εκλογές τις αποφάσεις για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου τις παίρνει ο ίδιος.

Original article: Σταύρος Θεοδωράκης: “Να μη πάρουν εκλογική επιχορήγηση τα κόμματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα