Σταθάκης: Τεχνική εργασία τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας

Ο υπουργός Οικονομίας της Ελλάδας, Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στοπ BBC τόνισε πως η νέα πρόταση που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση θα άρει το αδιέξοδο με τους δανειστές υποστηρίζοντας πως οι ηγέτες της ευρωζώνης θα εκδώσουν αργότερα ανακοινωθέν το οποίο θα αναφέρει ότι υπάρχει η βάση μιας επίσημης συμφωνίας ανάμεσα στην Αθήνα

και τους δανειστές για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης και την εκταμίευση 7,2 δισ. ευρώ.

Ο Έλληνας υπουργός παραδέχτηκε ότι πρέπει να γίνει τεχνική εργασία τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πληρώσει την δόση των 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 30 Ιονίου.

Όπως μεταδίδει το BBC, η νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνει νέο έκτακτο φόρο στις επιχειρήσεις και στους πλούσιους και αυξήσεις στο ΦΠΑ σε επιλεγμένα αντικείμενα.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση δεν υποχώρησε από τις κόκκινες γραμμές. Όπως σημείωσε ότι δεν θα γίνουν περαιτέρω περικοπές σε συντάξεις και μισθούς και ότι δεν θα αυξηθεί το ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Επισήμανε ακόμα ότι η κυβέρνηση συμφώνησε με το ΔΝΤ και την ευρωζώνη ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να τοποθετηθεί στο 1% του ΑΕΠ φέτος, στο 2% για το 2016 και 3% για τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα