Στάση αναμονής και ήπιες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τις τιμές των μετοχών να καταγράφουν μικρές απώλειες, καθώς οι επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές μόνο κινήσεις, υποαποδίδοντας έτσι σε σχέση με τις ευρωπαϊκές αγορές όπου το κλίμα είναι και σήμερα αρκετά θετικό.

Στο επίκεντρο της αγοράς σήμερα θα βρεθούν οι ανακοινώσεις της MSCI για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση

των δεικτών της. Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της Morgan Stanley, αναμένεται προσθήκη της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard Ελλάδος, γεγονός που θα οδηγήσει σε εισροές ύψους 166 εκατ. δολ.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.314,9 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση 0,17% με την αξία των συναλλαγών στα 7 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,63%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Aegean (+1,25%), της Elvalhalcor (+0,89%), της Ελλάκτωρ (+0,80%) και της Motor Oil (+0,78%). Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-1,08%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,71%) και της Coca Cola HBC (-0,71%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Υγείας (+1,26%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,43%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,54%) και των Κατασκευών (-0,47%).

Keywords
Αναζητήσεις
stasi-anamonis-kai-ipies-apoleies-sto-chrimatistirio.htm
Τυχαία Θέματα