Σταϊκούρας: Έρχονται μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές – Καμία μείωση μισθών στο Δημόσιο

«Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν τις εξελίξεις της πανδημίας και ρίχνουν τα όπλα εκείνα που θα έχουν τις μικρότερες απώλειες στην κοινωνία», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ”Secret” με τον δημοσιόγραφο Παναγιώτη Τζένο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Οι μειώσεις φόρων του τρέχοντος προϋπολογισμού υλοποιούνται κανονικά, είπε ο υπουργός προσθέτοντας ότι «αυτό που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ήταν οι έξτρα μειώσεις φόρων, όπως για παράδειγμα, η εισφορά αλληλεγγύης».

Σύμφωνα με τον Χρ. Σταϊκούρα, μόλις σταθεροποιηθεί

η κατάσταση η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες μειώσεις φόρων και εισφορών.

Σε ότι αφορά τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου και την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία» που προβλέπει την επιδότηση από το κράτος τμήματος του μισθού εργαζόμενων που θα απασχοληθούν με μερική απασχόληση αντί για πλήρη, ο ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι «ανάμεσα στα επιδόματα ανεργίας ή την ενίσχυση της εργασίας εμείς επιλέγουμε το δεύτερο».

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε πως «ο τουρισμός είναι ένα κρίσιμο μέγεθος για την οικονομία όπως και η εστίαση».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι 48.000 επιχειρήσεις δόθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε ότι προστίθενται όπλα ώστε η ελληνική οικονομία να σταθεροποιηθεί.

Σε ότι αφορά την ύφεση, υπογράμμισε πως «είναι μικρότερη σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ τόνισε ότι είναι αυξημένη η αβεβαιότητα σε
οικονομικό και υγειονομικό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα