Στα σκαριά νομοσχέδιο για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Εγκρίθηκε ο διορισμός Λαζαράκου

12:44 2/9/2019 - Πηγή: BankWars

Την κατάθεση πολυνομοσχεδίου εντός Οκτωβρίου με στόχο την ενίσχυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προανήγγειλε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός

Οι ανακοινώσεις του έγιναν στο περιθώριο της τοποθέτησης της νέας προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Βασιλικής Λαζαράκου.

Ο κ. Ζαββός δεν θέλησε θέλησε να σχολιάσει τις αιχμές του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου για της ευθύνες, όπως είπε, της προηγούμενης κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση

Follie- Follie.

Δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ισχυροποίηση  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με ενίσχυση του θεσμικού της ρόλου, αύξηση του προσωπικού της, αυστηροποίηση των κυρώσεων και της εποπτείας των εισηγμένων εταιριών.

Σε ότι αφορά το πολυνομοσχέδιο είπε ότι μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνονται διατάξεις για την ενίσχυση του εποπτικού ρόλου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τα ζητήματα της εταιρικής διακυβέρνησης, αλλά και το θεσμό των εναλλακτικών επενδύσεων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στο Χρηματιστήριο. Αναγνώρισε ότι βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά και δήλωσε ότι πρέπει η μηχανή να πάρει πάλι μπροστά ώστε να γίνει εκ νέου κέντρο στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας στην σύντομη εισήγηση του έκανε λόγο για περισσότερο και συστηματικότερο έλεγχο ώστε να προλαμβάνονται τυχόν στρεβλώσεις και με στόχο να λειτουργεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως εναλλακτική μορφή χρηματοδότησης με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση της κυρίας Λαζαράκου.  Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Δραγασάκη συμφώνησε ότι απαιτείται ενίσχυση της Εταιρικής Διακυβέρνησης ώστε να αυξηθεί η εποπτεία των επιχειρήσεων.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της δημιουργίας ειδικών τύπου Funds όπου θα γίνονται επενδύσεις με στόχο την ενίσχυση της οικονομίας.

Υπέρ της τοποθέτησης της κυρίας Λαζαράκου ψήφισε μόνο η ΝΔ. «Παρών» δήλωσαν όλα τα άλλα κόμματα, πλην της Ελληνικής Λύσης που καταψήφισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα