Στα χέρια του ΕΣΡ ο διακόπτης για το MEGA και τους 420 εργαζομένους

09:13 5/3/2018 - Πηγή: BankWars

Σήμερα στα γραφεία του ΕΣΡ στην οδό Αμερικής θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνάντηση των μελών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ με τα μέλη του ΕΣΡ που θα κρίνει την τύχη του MEGA και εμμέσως των 420 απλώρωτων εργαζόμενων του καναλιού.

Το ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ (μετά από αίτημα σε αυτό της εταιρείας ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

του κ. Βαγγέλη Μαρινάκη ) ζητά από τα μέλη του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου να γίνει δεκτή η δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματος του σταθμού από ενημερωτικό σε θεματικό. Το Mega επιθυμεί να μπει στον διαγωνισμό των θεματικών αδειών ο οποίος εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Το ΕΣΡ θα κρίνει, μετά τις εξελίξεις αυτές, εάν υπάρχει η δυνατότητα να εκπέμπει ή αν θα δώσει εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα. Ο σχετικός νόμος 4339 προβλέπει ότι μετά τρίμηνης παρέλευσης από την προκήρυξη του διαγωνισμού, (27 Δεκεμβρίου 2017), παύουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν συμμετείχαν στη αδειοδοτική διαδικασία.

ΔΗΛΩΣΗ Μ.ΓΛΕΖΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Με δήλωση του ο Μανώλης Γλέζος, τονίζει ότι θεωρεί αδιανόητο να παραμένουν απλήρωτες 420 οικογένειες επί 17 μήνες και να αντιμετωπίζουν καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης, όπως το να χρειάζεται να πουλήσουν τις βέρες του γάμου τους για να ταΐσουν τα παιδιά τους.

Η δήλωση του Μανώλη Γλέζου στους εργαζόμενους του Mega:

«Κάθε φορά που ένα Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης δεν λειτουργεί με κανονικό τρόπο ή το έχουν «στην κατάψυξη» ή κινδυνεύει να κλείσει, στέκομαι ενάντιος, όπως έχω κάνει πάντα.

Είναι εντελώς αδιανόητο οι 420 εργαζόμενοι στο Mega, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί, να μένουν απλήρωτοι 17 μήνες τώρα, χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Και μάλιστα όταν έχουν φτάσει σε καταστάσεις ακραίας εξαθλίωσης:

Ένα ζευγάρι πούλησε τις βέρες του γάμου του και το σταυρό του παιδιού του για να κάνει Χριστούγεννα…

Άλλος χάνεις το σπίτι του…

Άλλος φιλοξενείται στους ηλικιωμένους γονείς του…

Καλώ, όχι μόνο κάθε συνάδελφο δημοσιογράφο, όχι μόνο την ΕΣΗΕΑ, αλλά κάθε πολίτη αυτής της χώρας, να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων του Mega.

Καλώ ιδιαιτέρως τα άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν πάθει «αφωνία» για το μεγάλο πρόβλημα των Εργαζομένων του Mega, να σταματήσουν την ανεπίτρεπτη σιωπή τους».

Μανώλης Γλέζος, 4/03/2018

Keywords
Τυχαία Θέματα