ΤΡΙΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,95% – 20 ΔΙΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

[upd] Την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης του ομολόγου ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Οικονομικών. Οπως αναφέρεται «η Ελληνική Δημοκρατία ανακοινώνει σήμερα ότι προέβη στην πώληση 5ετούς ομολόγου ονομαστικής αξίας 3 δισεκατομμυρίων ευρώ με ετήσιο κουπόνι 4,75%. Η συναλλαγή αναμένεται να διακανονιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Η ζήτηση για τα ομόλογα ήταν πολύ ισχυρή. Η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών αναμένεται να πλησιάσει το 90%.

Οι επενδυτές αυτοί χαρακτηρίζονται ως υψηλής ποιότητας

και με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα».

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΣΤΑ 20 ΔΙΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ – ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,95%

3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΝΤΛΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ. Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, έχουν γίνει προσφορές για το ελληνικό 5ετές ομόλογο από 550 ενδιαφερόμενους ενώ ξεπέρασε τα €20 δισ. η ζήτηση (υπερκάλυψη κατά 8 φορές). Στο 4,95% η απόδοση, μεταδίδει το πρακτορείο.

To βιβλίο προσφορών άνοιξε στις 11 ώρα Ελλάδος και έκλεισε άμεσα καθώς έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο συντελεστής κάλυψης με βάση τα τωρινά δεδομένα διαμορφώνεται στις 6,8 φορές εφόσον το ποσό που θα αντληθεί θα είναι 3 δισεκ. ευρώ.

Η επίσημη καθοδήγηση που έθεσε η ελληνική πλευρά είναι σύμφωνα με πηγές του Reuters στο 4,95% (το κουπόνι είναι της τάξης του 4,75%), ενώ το ποσό που θα αντληθεί θα φτάσει τα 3 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός στόχος ήταν για 2,5 δισ. ευρώ.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα από τον ΟΔΔΗΧ.

«Θα αντλήσουμε 3 δισ. ευρώ με επιτόκιο κάτω του 5%, κάτι που ξεπερνά το στόχο» δήλωσε το μεσημέρι στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Υπήρξε 8 φορές υπερκάλυψη του ποσού και το επιτόκιο είναι καλύτερο του προσδοκώμενου, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Σήμερα βγήκαμε για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια στις διεθνείς αγορές δανεισμού. Σε λίγο θα ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα αυτού του καταλυτικού εγχειρήματος» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, νωρίτερα, από το Ζάππειο.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Πολύ καλό νέο η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

«Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αποτελεί ένα πολύ καλό νέο και ενθαρρυντικό σημάδι για την ίδια τη χώρα και για την Ευρώπη», δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Σαντάλ Χιούγκ.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομισιόν θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση, μόλις η ελληνική κυβέρνηση δώσει επισήμως στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την απόδοση του ελληνικού 5ετούς ομολόγου.

Χ. Αλμούνια: Επιστρέφει η εμπιστοσύνη στην οικονομία

Για μια «καλή ημέρα» για την Ελλάδα έκανε λόγο, από την πλευρά του, ο Χοακίν Αλμούνια και δήλωσε πως «είναι ευτυχής για τα εξαιρετικά καλά νέα και τα πολύ καλά αποτελέσματα για την οικονομία και την κοινωνία, για την υπερκάλυψη της έκδοσης και την επιστροφή στις αγορές, που δικαιώνουν τις προσπάθειες του λαού και των ελληνικών αρχών για την υπέρβαση από την κρίση».

Πρόσθεσε δε ότι ενισχύεται η εμπιστοσύνη και επιστρέφει η αισιοδοξία στην ελληνική οικονομία. «Με την έξοδο στις αγορές καταγράφουμε μια πάρα πολύ καλή είδηση και για την Ελλάδα, για την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα. Υπάρχει, λοιπόν, λόγος για αισιοδοξία και αυξημένη εμπιστοσύνη στην ικανότητα υπέρβασης της κρίσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Original article: ΤΡΙΑ ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – ΕΠΙΤΟΚΙΟ 4,95% – 20 ΔΙΣ. ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ.

Keywords
Τυχαία Θέματα