Στ. Τζουμάκας: “Έτοιμη έχουν τη λύση για το χρέος και την κρύβουν…”
Η λύση για το ελληνικό χρέος έχει βρεθεί αλλά θέλουν να σηκώσουν ένα θέατρο από τον Σεπτέμβριο ότι αρχίζει δήθεν η μεγάλη τιτανομαχία του αιώνα, υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην υπουργός, Στέφανος Τζουμάκας.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος εκτιμά ότι θα δοθεί πανευρωπαϊκή λύση στο χρέος.
«Έχει αποφασιστεί το βασικό πακέτο και η συνολική λύση θα δοθεί μέχρι το τέλος του χρόνου για να καταστεί το χρέος σχετικά βιώσιμο.
Στήνουν όμως ένα πολιτικό παιγνίδι πάνω στο χρέος. Η νεοφιλελεύθερη παράταξη Σαμαρά-Βενιζέλου θέλει να σηκώσει έναν “καυγά” για το χρέος για να φτάσουν μέχρι την εκλογή για την Προεδρία της Δημοκρατίας».
Σύμφωνα με τον κ. Τζουμάκα η μνημονιακή πολιτική που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα “ήταν οργανωμένη από τα πριν από το 2009.
Όσοι έχουμε εργαστεί στις Βρυξέλλες και σε άλλα δημόσια φόρα γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ότι εδώ και πάρα πολύ καιρό προετοίμαζαν τα πακέτα αυτής της κρίσης.
Το αντιλήφθηκα αμέσως όταν πήγα στο πρώτο συμβούλιο των υπουργών Εργασίας στις Βρυξέλλες το 1995. Ερχόντουσαν οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών και επιχειρηματικών οργανώσεων -μάλιστα τότε υπουργός Εργασίας από το Λουξεμβούργο ήταν ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ – και μας έθεταν το ζήτημα ότι η ευρωπαϊκή οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική.
Εμείς τους λέγαμε να εφαρμόσουν καινοτομίες, να φτιάξουν ανταγωνιστικά προϊόντα και αυτοί μας έλεγαν να μειώσουμε τους μισθούς στο μισό”!
ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και την κεντροαριστερά, ο κ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι “εξεμέτρησε τω ζην το ΠΑΣΟΚ. Υπό την ηγεσία του Γ. Παπανδρέου και του Ευ. Βενιζέλου το ΠΑΣΟΚ οδηγήθηκε στο αντίθετο στρατόπεδο, στη σκληρή δεξιά και στα νεοφιλελεύθερα προγράμματα.
Έκαναν ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές. Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει, δεν ασχολείται κανένας. Πρόκειται για το πτώμα της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Τυμπανιαίο πτώμα. Αυτό ήταν το ιδεολογικό και πολιτικό τέλος του ΠΑΣΟΚ. Έπαψε να είναι σοσιαλιστικό κόμμα. Ήταν φυσιολογική αυτή η εξέλιξη γιατί είχε εξελιχθεί σε ένα μέτωπο ετερόκλητων δυνάμεων, δεν ήταν κόμμα. Έτσι θα συμβαίνει στις κρίσεις στα μέτωπα δυνάμεων και αυτό το έχω πει πολλές φορές και για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν γίνει κόμμα θα έχει την ίδια εξέλιξη”.
Αναφερόμενος στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού κόμματος τονίζει: “Ορισμένες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολιτική μετώπου. Εμείς είμαστε αντίθετοι με την πολιτική του μετώπου. Είναι μια θεωρία της παραδοσιακής αριστεράς από τον προηγούμενο αιώνα που έχει κλείσει τον κύκλο της προ πολλών ετών.
Δεν υπάρχουν πια πολιτικές δυνάμεις εκτός από τους ηττημένους, που να θέλουν να γίνουν μέτωπο άλλων δυνάμεων. Ότι δηλαδή υπάρχει μια πιο ισχυρή δύναμη που καλεί τις άλλες, μικρότερης ισχύος δυνάμεις να τις καθοδηγήσει. Υπάρχει μια κουλτούρα της αλαζονείας, που λέει ότι είμαστε εμείς εδώ και όποιος θέλει έρχεται”.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Η απίστευτη ιστορία του εκτελωνιστή που έγινε... διοικητής νοσοκομείου
- ΟΓΑ: Καταβάλλεται αύριο η 2η δόση οικογενειακών επιδομάτων
- ΛΑΓΗΕ: Το ωράριο λειτουργίας των υπηρεσιών από τις 4 Αυγούστου
- Εκτός ΕΟΠΥΥ οι φαρμακοποιοί που δεν θα προτείνουν φθηνότερα γενόσημα
- Ποιο είναι το «κορίτσι της Αντιτρομοκρατικής» που κατάλαβε τον Μαζιώτη
- Αυτός είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών με το “μαϊμου” πτυχίο [ΦΩΤΟ]
- Πώς μία πρώην σερβιτόρα "έχτισε" μία αυτοκρατορία με 75 εστιατόρια
- «Καμπανάκι» FBI για τα αυτοοδηγούμενα οχήματα
- Πακέτα all inclusive... αποκλειστικά για Ελληνες
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις BankWars
- Αυτός είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών με το “μαϊμου” πτυχίο [ΦΩΤΟ]
- ΟΓΑ: Την Παρασκευή η 2η δόση οικογενειακών επιδομάτων
- JP Morgan: Overweight για ομόλογα Εθνικής & Πειραιώς – Αχρείαστα τα κεφάλαια του ΤΧΣ
- Στ. Τζουμάκας: “Έτοιμη έχουν τη λύση για το χρέος και την κρύβουν…”
- HOL: Νεα υπηρεσία “hol cloud storage”
- Πληρώστε οφειλές στο Δημόσιο σε 9 άτοκες δόσεις μέσω Alpha Bank
- Απολύσεις ανακοίνωσε το BBC – Απεργία ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι
- Δ. Παπαδημούλης: Γελοία όσα λέγονται για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία
- Τελευταία Νέα BankWars
- Στ. Τζουμάκας: “Έτοιμη έχουν τη λύση για το χρέος και την κρύβουν…”
- ΟΓΑ: Την Παρασκευή η 2η δόση οικογενειακών επιδομάτων
- Απολύσεις ανακοίνωσε το BBC – Απεργία ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι
- Δ. Παπαδημούλης: Γελοία όσα λέγονται για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην τρομοκρατία
- Espirito Santo: Την υποβάθμισε η Moody’s
- Αυτός είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Γρεβενών με το “μαϊμου” πτυχίο [ΦΩΤΟ]
- HOL: Νεα υπηρεσία “hol cloud storage”
- JP Morgan: Overweight για ομόλογα Εθνικής & Πειραιώς – Αχρείαστα τα κεφάλαια του ΤΧΣ
- Πληρώστε οφειλές στο Δημόσιο σε 9 άτοκες δόσεις μέσω Alpha Bank
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Γάζα: Συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός, λέει ισραηλινός
- MLS: Ενσωματώνει την εφαρμογή MAIC στα κινητά της
- Mattel: H ζήτηση για smartphones και tablets "έριξε" τις πωλήσεις της Barbie
- ΣΥΡΙΖΑ: Το βαρέλι της κυβερνητικής γελοιότητας δεν έχει πάτο
- Τιμούν τους πεσόντες και αγνοούμενους της κυπριακής τραγωδίας
- Προβολή απολιθωμάτων της Λέσβου στο Χονγκ Κονγκ
- Κωνσταντινόπουλος: Είναι πολύ καθαρό, δεν λέμε μισόλογα
- Πτώση στα κέρδη της Yahoo
- ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβερνητική γελοιότητα δεν έχει τέλος
- ΣΥΡΙΖΑ: Λίστα νέων μέτρων με απαίτηση της τρόικας ετοιμάζει η κυβέρνηση