Στ. Κασσελάκης: «Φοροεπιδρομή από την κυβέρνηση, εμείς θέλουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους»

«Η ΝΔ με μανδύα της φοροεπιδρομής… Εμείς θελουμε δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία διαμαρτυρίας των επιστημονικών και των επαγγελματικών φορέων έξω από το υπουργείο Οικονομικών ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σε δήλωσή του από την πορεία ο κ. Κασσελάκης σχολίασε: «Είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε

ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνειςεισφορές, ενώ έλεγε για μειώσεις φόρων… Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια… Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «μανδύα της φοροεπιδρομής» της ΝΔ και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους.

Συνομιλώντας με διαδηλώτρια, ο κ. Κασσελάκης -μεταξύ άλλων- επεσήμανε: «Υπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε, όντως ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς… Γι’ αυτό και ο Αλέξης έλεγε προεκλογικά φέτος, το ’23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα: «Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;.. Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από ‘δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στη Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία».

Νωρίτερα, ο κ. Κασσελάκης είχε περάσει από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κ.ά.) συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Αναζητήσεις
st-kasselakis-foroepidromi-apo-tin-kyvernisi-emeis-theloume-dikaii-forologisi-kai-axioprepeia-gia-olous.htm
Τυχαία Θέματα