Σρι Λάνκα-Κευλάνη: ΄’Εβαψαν με αίμα το Πάσχα των Καθολικών – Βόμβες σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Βομβιστικές επιθέσεις σε τρεις εκκλησίες στη Σρι Λάνκα (Κεϋλάνη) σε τρία ξενοδοχεία ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, έστειλαν …στον άλλο κόσμο πάνω από 100 άτομα ενώ στα νοσοκομεία διακομίστηκαν περί τους 400 τραυματίες. Δεν υπάρχει ακόμα ανάληψη ευθύνης.

Τα ξενοδοχεία και μια από τις εκκλησίες βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Κολόμπο, ενώ η άλλη βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια του Κολόμπο.

Πηγή της αστυνομίας ανέφερε πως μια από τις εκρήξεις σημειώθηκε στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κοτσικάντε.

Σε

μία μόνο εκκλησία, αυτή του Αγίου Σεβαστιανού στην Κατουγαπιτίγια, βόρεια της πρωτεύουσας Κολόμπο, σκοτώθηκαν περισσότερα από 50 άνθρωποι, σύμφωνα με αστυνομικό που μίλησε στο Reuters.

Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο επίσης για 25 νεκρούς σε επίθεση σε εκκλησία στην Μπατικαλόα.

Ο πρωθυπουργός της Σρι Λάνκα, Ranil Wickremesinghe συγκάλεσε εκτάκτως το συμβούλιο εθνικής ασφάλειας, το οποίο θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα.

Τα τρία ξενοδοχεία στα οποία έγιναν βομβιστικές επιθέσεις ήταν τα Shangri-La Colombo, Kingsbury Hotel και Cinnamon Grand Colombo. Δεν είναι σαφές ακόμα αν υπήρξαν θύματα από τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία.

Η Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Σρι Λάνκα είναι νησιωτική χώρα νοτιοανατολικά της Ινδίας με έκταση 65.610 τ.χλμ. και πληθυσμό 21.670.000 κατοίκων σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις του 2018. Οι κάτοικοι του νησιού στο θρήσκευμα είναι Βουδιστές (70,2%), ινδουιστές (12,6%), μουσουλμάνοι (9,7%) και χριστιανοί (7,4%)

Keywords
Τυχαία Θέματα