Σρι Λάνκα-Κεϊλάνη: Λουτρό αίματος με 202 νεκρούς στο Πάσχα των Καθολικών

Δεκάδες ξένοι μεταξύ των οποίων μεταξύ των οποίων Βρετανοί, Αμερικανοί, Ολλανδοί, Ιάπωνες, Κινέζοι και ένας Πορτογάλος, περιλαμβάνονται στους 207 νεκρούς που έχουν καταγραφεί από τις αρχές της Σρι Λάνκα μέχρι τώρα στο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε εκκλησίες και ξενοδοχεία στην πρωτεύουσα Κολόμπο και άλλες πόλεις της Σρι Λάνκα, που «έβαψε με αίμα» το Πάσχα των Καθολικών.

Μετά τις έξι πρωινές επιθέσεις, σε τρεις εκκλησίες και ισάριθμα ξενοδοχεία, τις τελευταίες ώρες σημειώθηκαν

ακόμα δύο εκρήξεις, τις οποίες πιθανόν προκάλεσαν βομβιστές αυτοκτονίας ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις Αρχές.

Γύρω στις 11.30 (ώρα Ελλάδας) ανακοινώθηκε ότι σημειώθηκε η 7η έκρηξη κοντά σε μικρό ξενοδοχείο, στο προάστιο Ντεχιγουέλα του Κολόμπο.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας δύο άτομα σκοτώθηκαν στην τελευταία επίθεση, που σημειώθηκε απέναντι από τον ζωολογικό κήπο της Ντεχιγουέλα.

Μία ώρα αργότερα, υπήρξαν αναφορές και για όγδοη έκρηξη. Ένας καμικάζι σκότωσε τρεις αστυνομικούς πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος σε ένα κτίριο στην Ορουγκονταουάτα, ένα βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας Κολόμπο, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η έκρηξη ήταν η όγδοη που σημειώθηκε σήμερ.

Δύο εκρήξεις από τις πιο αιματηρές εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας.

Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους. Τηλεοπτικές εικόνες παρουσιάζουν κορμιά να κείτονται αιμόφυρτα στο έδαφος και τμήματα από την κατεστραμμένη οροφή του χριστιανικού ναού.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις θρασύδειλες επιθέσεις εναντίον του λαού μας σήμερα. Καλώ όλους τους Σριλανκέζους να παραμείνουν ενωμένοι και δυνατοί σε τούτους τους τραγικούς καιρούς», σημειώνει στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Ρανίλ Βικρεμεσίνγκε, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα λάβει «άμεσα μέτρα για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση».

Σρι Λάνκα-Κευλάνη: ΄’Εβαψαν με αίμα το Πάσχα των Καθολικών – Βόμβες σε εκκλησίες και ξενοδοχεία

Keywords
Τυχαία Θέματα