ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΣΗΜΑΙΑΣ! – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση από τη ΝΔ αλλά και από τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, στον τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τις προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με το Κυπριακό. Ο Ερντογάν μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία, κατηγόρησε την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο.

Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια “ΠΔΒΚ”. Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

«Μας λένε “εσείς δώστε την Κύπρο σε μας και μην ανακατεύεστε σε τίποτα”. Αυτός είναι ο στόχος. Για μια στιγμή. Σε αυτά τα μέρη υπάρχει τόσο αίμα ηρώων μας. Τι να δώσουμε;»

Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Στράτος Ευθυμίου, δήλωσε τα εξής:

«Για μία ακόμη φορά η τουρκική ηγεσία προσπαθεί να εξισώσει το θύτη με το θύμα, προχωρώντας σε ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης».

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής. Κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του.
Αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους. Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική Κυβέρνηση».

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε επίσης πως επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε διμερή και πολυμερή συνάντηση και συνέχισε λέγοντας: «Όμως δεν πρέπει πλέον να σέρνεται αυτή η υπόθεση. Πρέπει μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουμε κάπου. Αλλά εάν ξεκινήσουμε λέγοντας ότι αυτά τα εδάφη θα είναι δικά μας θα τα διοικούμε μόνο εμείς, αν έχουμε τέτοια πράγματα δεν προχωράει».

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΝ ΑΣΣΑΝΤ

Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία για να βάλουν τέλος στο καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσσαντ, δήλωσε την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπολογίζω ότι περίπου 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Συρία» ανέφερε σύμφωνα με την Hurriyet ο κ. Ερντογάν.

«Πού είναι ο ΟΗΕ; Τι συμβαίνει; Είναι στο Ιράκ; Όχι. Ήμασταν υπέρ της υπομονής αλλά στο τέλος δεν αντέξαμε και μπήκαμε μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό στη Συρία» ανέφερε ο κ. Ερντογάν σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.

«Γιατί εισβάλαμε; Δεν έχουμε το βλέμμα μας σε συριακά εδάφη. Το θέμα είναι να προσφέρουμε κομμάτια γης στους πραγματικούς τους ιδιοκτήτες. Αυτό σημαίνει πως είμαστε εκεί για να επιβάλουμε τη δικαιοσύνη. Εισβάλαμε εκεί για να βάλουμε τέλος στο καθεστώς του τύραννου Αλ Άσσαντ»

Keywords
Τυχαία Θέματα