ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ: Ο “άρχοντας των πέναλτι” 2-0 τον Αστέρα – Νίκη του Λεβαδειακού – 3-3 στο Ηράκλειο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2-0

Με αμφισβητούμενο πέναλτι που κέρδισε ο Βάις και εκτέλεσε ο Ντομίνγκες στο 74′ και γκολ του Ολαϊτάν στο 90′ ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του αξιόμαχου Αστέρα Τρίπολης και να τον νικήσει 2-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα.

Με ισχυρή αμυντική διάταξη,

οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κλείσουν τους διαδρόμους στον Ολυμπιακό, που σε όλο το α’ ημίχρονο είχε την υπεροχή, αλλά αδυνατούσε να βρει τρόπους για να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Ουσιαστικά δύο σουτ του Ντομίνγκες, στο 12′ λίγο άουτ και στο 22′ που απέκρουσε στη γωνία ο Ερνάντες, ήταν οι καλύτερες στιγμές των γηπεδούχων, συν μια φάση ακόμη στο 32′, όταν ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά και ο Φουστέρ από καλή θέση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Αστέρας προσπαθούσε κατά διαστήματα να «χτυπήσει» με αντεπιθέσεις και σε μια από αυτές, στο 31′, ο Ουσέρο με σουτ υποχρέωσε τον Ρομπέρτο σε δύσκολη επέμβαση. Στο β’ ημίχρονο, η αρκαδική ομάδα ανέβηκε αρκετά, πρέσαρε ψηλά και δυσκόλεψε πάρα πολύ τους «ερυθρόλευκους», που έβλεπαν τα λεπτά να περνούν χωρίς να μπορούν να πετύχουν κάτι αξιόλογο.

Ωστόσο στο 73′, σε μια από τις ελάχιστες φορές που μπήκαν στην αντίπαλη περιοχή, ο Βάις βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ζησόπουλου, ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι και ο κορυφαίος του αγώνα Ντομίνγκες το μετέτρεψε σε γκολ κι έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν το ματς στα μέτρα τους, ενώ στο τέλος βρέθηκαν δύο φορές σε θέση βολής: στην πρώτη (89′) ο Βάις σούταρε στο δοκάρι και στη δεύτερη (90′) ο Ολαϊτάν από κοντά έκανε το 2-0 κι έτσι ο Ολυμπιακός συνέχισε να διατηρεί το απόλυτο σε νίκες στην έδρα του.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες (46′ Παπάζογλου), Χολέμπας, Παπαδόπουλος, Σιόβας, Σάμαρης, Μασάντο, Κάμπελ, Φουστέρ (60′ Βάις), Ντομίνγκες, Σέποβιτς (69′ Ολαϊτάν).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντες, Μουνάφο, Ουσέρο, Ζησόπουλος, Καράσκο, Χουάνμα (70′ Μπακασέτας), Ναβάρο (87′ Πολ), Λούι, Γκοϊάν, Κοντοές, Εντό (81′ Κάφα).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 2-0

Ο Λεβαδειακός κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς, καθώς νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στη Λιβαδειά. Η ομάδα της Κρήτης είχε την υπεροχή, αλλά χωρίς ουσία και ο Λεβαδειακός κατέκτησε τη νίκη με τα γκολ των Ροζέριο (12′) και Ορτέγκα (77′).

Στο πρώτο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε στο γήπεδο για να αιφνιδιάσει και πίεσε από το πρώτο λεπτό. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ήταν η φάση στο 8ο λεπτό, όταν ο Μπέλιτς έκανε το σουτ, με τον Πριζόφσκι να πέφτει και να διώχνει με δυσκολία την μπάλα. Η φάση αυτή αφύπνισε τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν στην πρώτη τους καλή στιγμή ν’ ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα στο 12′ μετά από εκτέλεση φάουλ, η άμυνα του Πλατανιά δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα από την περιοχή και ο Ροτζέριο από κοντά έκανε το σουτ και άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λιβαδειάς.

Στη συνέχεια ο Λεβαδειακός οπισθοχώρησε και άφησε χώρο στην ομάδα της Κρήτης. Οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ανέλαβαν τον έλεγχο, είχαν μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, αλλά η υπεροχή τους ήταν φλύαρη και με σπασμωδικές νικήσεις προσπαθούσαν να βρούνε διαδρόμους στην άμυνα των γηπεδούχων και ν’ απειλήσουν την εστία του Πριζόφσκι. Η άμυνα του Λεβαδειακού κατάφερνε να αποκρούει τους (όποιους) κινδύνους και το σκορ δεν άλλαξε στο πρώτο 45λεπτο.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Λεβαδειακός αγωνίστηκε με σαφές αμυντικό προσανατολισμό με στόχο να διαφυλάξει τη νίκη, ενώ ο Πλατανιάς είχε την υπεροχή, αλλά και πάλι δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Λίγες οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες κυριαρχούσαν στην αγωνιστική εικόνα του ματς.

Ο Πλατανιάς δεν μπορούσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή του και το πλήρωσε. Ο Λεβαδειακός σε μια από τις λίγες επιθετικές πρωτοβουλίες κατάφερε να σφραγίσει τη νίκη. Συγκεκριμένα στο 77ο λεπτό ο Ορτέγκα μ’ εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι… έκοψε τα πόδια των φιλοξενούμενων.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πριζόφσκι (73′ Στρατηλάτης), Μουλόπουλος, Γεωργίου, Μάγκας, Λυκογιάννης (90′ Καπό), Λαμπρόπουλος (58′ Πετράτζι), Ιωαννίδης, Κονέ, Ροτζέριο, Ορτένγκα, Μάντζιος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντες, Ζουμπουλάκης, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Αγκιλέρα, Σιώπης, Γουνδουλάκης (84′ Γιακουμάκης), Κατάι, Μπέλιτς, Μοράλ (25′ Μπεριάν).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΑΡΗΣ 3-3

Βαθμούς, γκολ και… εντυπώσεις μοιράστηκαν Εργοτέλης και Άρης (Εργοτέλης – Άρης 3-3) στο άνοιγμα της αυλαίας της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ στο Παγκρήτιο. Οι Κρητικοί είχαν δύο δοκάρια, προηγήθηκαν 2-0 σε ένα τρίλεπτο (62’, 65′) και ήλεγχαν πλήρως τον αγώνα, όμως, ακόμα δεν είχε «μιλήσει» ο Ανδρέας Τάτος.

Ο Έλληνας μέσος πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 68′ και με τρία γκολ σε διάστημα περίπου 10 λεπτών (69′, 71′, 80′) οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ολική ανατροπή. Στο 90′ οι γηπεδούχοι είχαν και τρίτο δοκάρι με τον Τζανακάκη και στο 94’ ο Μπαντιμπαγκά, έβαλε τον επίλογο μιας επικής ισοπαλίας.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Εργοτέλης είχε τον έλεγχο του αγώνα. Κέρδιζε τις μάχες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και πίεζε την άμυνα του Αρη, με πρωταγωνιστές τους Πελέ και Μπαντιμπανγκά. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, ήταν αυτή που έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία, όταν στο 21′ ο Μανιάς εκμεταλλεύτηκε την αναστάτωση στην άμυνα του Εργοτέλη κι έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή, όμως ο Αθανασίου έδιωξε ενστικτωδώς.

Από εκεί και πέρα η ομάδα της Κρήτης ανέλαβε και πάλι τον έλεγχο και στάθηκε άτυχη, καθώς μπορούσε, στα επόμενα λεπτά, να έχει ανοίξει το σκορ, αλλά τη σταμάτησαν τα δοκάρια! Πρώτα στο 24ο λεπτό ο Ρομάνο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Διούδη, ενώ επτά λεπτά αργότερα ο Πίτσος έκανε το γύρισμα στην περιοχή, εκεί βρέθηκε ο Μπαντιμπανγκά, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Αρη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης ανέβασε ακόμη περισσότερο στροφές και η άμυνα του Αρη πέρασε δύσκολες στιγμές. Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 62ο λεπτό με εξαιρετική κεφαλιά από τον Μπαντιμπανγκά, ο οποίος «νίκησε» την αντίπαλη άμυνα στον αέρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη. Το γκολ αυτό ενίσχυσε τη ψυχολογία της κρητικής ομάδας, η οποία κατάφερε στα επόμενα λεπτά να πετύχει και δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 65′ ο Πελέ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ξεσήκωσε και πάλι τις κερκίδες.

Το 2-0 φάνηκε να… αποτελειώνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς, όμως, τα έπαιξε όλα για όλα. Εριξε αμέσως στον αγώνα τους Τάτο και Σταυρόπουλο και δικαιώθηκε. Από εκεί που όλα φαινόταν χαμένα για τον Αρη, ο Ανδρέας Τάτος γύρισε το ματς. Πρώτα στο 69ο λεπτό με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-1 και δύο λεπτά αργότερα με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Νταμαρλή, ο οποίος με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή ισοφάρισε «παγώνοντας» τους γηπεδούχους!

Ο Εργοτέλης τα είχε χαμένα. Ο Αρης με ενισχυμένο ηθικό, συνέχισε να πιέζει ψάχνοντας για το γκολ της νίκης. Ο Ανδρέας Τάτος, και πάλι, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση και στο 80′ με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή, μετά από δοκάρι του Ουντοτζι, έκανε την ολική ανατροπή «γράφοντας» το 3-2. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να απαντήσει, αλλά και πάλι είχε αντίπαλο και τα δοκάρια, καθώς ο Μπαντιμπανγκά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Διούδη στο 89΄. Όμως, ο Βέλγος άσος δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να σώσει την παρτίδα για την ομάδα του, καθώς στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ ισοφάρισε στο τελικό 3-3, σε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια της Σούπερ λίγκας.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Τζανακάκης, Πίτσος, Σαρρής, Μεχία, Κοζορώνης (80′ Μπουχαλάκης), Χαλκιαδάκης, Ρομάνο (76′ Βερπακόφσκις), Πελέ, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος (77′ Αναστασάκος).

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Νταμαρλής (88′ Πουλίδο), Οικονομόπουλος (68′ Τάτος), Κύργιας, Αγγελούδης (68′ Σταυρόπουλος), Ουντότζι, Τσουμάνης, Μανιάς, Ψυχογιός, Ηρακλής, Έλσνερ.

Original article: ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ – ΣΑΒΒΑΤΟ: Ο “άρχοντας των πέναλτι” 2-0 τον Αστέρα – Νίκη του Λεβαδειακού – 3-3 στο Ηράκλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα