Σούπερ Λιγκ: Η ΑΕΚ πρώτη,”έκλεψε” τη νίκη από τον ΠΑΟ στο 95′ – Όλα τα αποτελέσματα

Με γκολ του Λιβάγια στο 95′ η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την ισοπαλία 1-1 απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ και να ανέβει μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα από το 10 με κεφαλιά του Μολέντο.

Οι «πράσινοι», που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους, αιφνιδίασαν την ΑΕΚ και προηγήθηκαν

νωρίς στο σκορ. Στο 10’ ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε φάουλ και ο Μολέντο πήδηξε εντελώς μόνος, με αποτέλεσμα να πάρει την κεφαλιά και να σημειώσει το 1-0.

Από το σημείο εκείνο ο Παναθηναϊκός άφησε την πρωτοβουλία και τους χώρους στην ΑΕΚ η οποία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο στο 26΄, είχε τον έλεγχο αλλά δεν κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με «πράσινο» προβάδισμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να είναι πιο απειλητικοί. Στο 63΄ ο Λιβάια έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά από ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου, τη στιγμή που ο Χιμένεθ προσπαθούσε με διορθωτικές κινήσεις να βελτιώσει το δημιουργικό κομμάτι της λειτουργίας της ΑΕΚ.

Στο 80΄ ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, αλλά η προσπάθειά του ήταν… τραγική κι έτσι η ΑΕΚ συνέχισε να ελπίζει. Στο 85’ μετά από ένταση ανάμεσα στον Βιγιαφάνιες και τον Λόπες ο Χιμένεθ αποβλήθηκε από τον πάγκο της Ένωσης, ενώ η κάμερα τον έπιασε να κάνει άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα!

Όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε ακόμα μία πολύτιμη νίκη στην έδρα του, όμως ο Μάρκο Λιβάγια είχε άλλη άποψη. Στο 5ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δέχθηκε εξαιρετική πάσα από τον Αϊντάρεβιτς, εκτέλεσε και η μπάλα αφού βρήκε στον Χουλτ και πήρε περίεργη τροχιά, κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέντο (37΄ Κουτρουμπής), Κολοβέτσιος, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ (67 Αλτμαν), Λουντ, Βιγιαφάνιες, Μολίνς (90+2΄ Ρέις)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης (71΄ Γιακουμάκης), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος (67΄ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54΄ Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

—Η Ξάνθη επικράτησε του Πανιωνίου στα Πηγάδια με 2-0

—-Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός.

—-Μεγάλο διπλό πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης στα Χανιά επί του Πλατανιά, κερδίζοντας με 3-0!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αλλά τελικά έκαμψε με γκολ του Κούτρη στο 84′ την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού στο «Γ.Καραϊσκάκης» , κερδίζοντας με 2-1, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ο Ζιλέ άνοιξε το σκορ στο 43΄, ισοφάρισε ο Γιακουμάκης στο 68΄, αλλά στο 84΄ ο Κούτρης χάρισε το «τρίποντο» στους γηπεδούχους.

Το τελικό αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς. Από το 25΄ μέχρι το 60΄ οι Πειραιώτες έκλεισαν τον Λεβαδειακό στα καρέ του, έχασαν πολλές ευκαιρίες και σαφώς θα μπορούσαν να είχαν φτάσει μία άνετη νίκη.

Οι συνθέσεις Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό – Ομάρ, Μποτία, Σισέ, Κούτρης – Ζιλέ, Ταχτσίδης – Καρσελά (60’ Σεμπά), Φορτούνης, Μάριν – Ανσαριφάρντ

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Φαβάρο, Τσαμπούρης, Ζαραδούκας (58’ Σουμπίνιο), Νουάνκο, Μητρόπουλος, Γιουσούφ, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης

ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Λαμία – Κέρκυρα 1-1
ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 1-0

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

19.30: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. ΑΕΚ 21
2. Ατρόμητος 20 -10 αγώνες
. Ολυμπιακός 20
4. ΠΑΟΚ 18 -10 αγώνες
5. Ξάνθη 16
6. Πανιώνιος 15
. Λεβαδειακός 15
8. ΠΑΣ Γιάννινα 14
. Παναθηναϊκός 14
10. Λαμία 13
. ΑΕΛ 13
12. Αστέρας Τρίπολης 12
13. Κέρκυρα 11
14. Απόλλων Σμύρνης 10
. Παναιτωλικός 10
16. Πλατανιάς 6

* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα