Σωκράτης Κόκκαλης: Στόχος μας η ανάπτυξη της INTRALOT – Θα διεκδικήσουμε νέα συμβόλαια

Σημαντική ημέρα για την εταιρεία χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ομίλου Intralot Σωκράτης Κόκκαλης στα πλαίσια της εκδήλωσης για την εισαγωγή του ομολόγου της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Αθήνας, συμπληρώνοντας πως το ΧΑ βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αποτελεί κύριο παράγοντα για τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Με τη χρηματοοικονομική εικόνα της Intralot να έχει πλέον βελτιωθεί αισθητά έπειτα από την ευρεία κεφαλαιακή αναδιάρθρωση

που υλοποιήθηκε, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ιδρυτής και επικεφαλής του Ομίλου, εξέφρασε την πεποίθηση πως η εισηγμένη είναι πλέον σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε μεγάλες και δύσκολες, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ξένες αγορές.

Αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της επιτυχημένης έκδοσης μέσω της οποίας η INTRALOT συγκέντρωσε κεφάλαια 130 εκατ. eυρώ  ο Σωκράτης Κόκκαλης σημείωσε ότι περιμένει ανάπτυξη της εταιρείας, κυρίως εκτός Ελλάδος, και πως μετά τη δραστική βελτίωση της χρηματοοικονομικής της κατάστασης θα είναι σε θέση να διεκδικήσει νέα συμβόλαια σε πολύ καλές αγορές (κυρίως ΗΠΑ και Αυστραλία) οι οποίες ωστόσο είναι και «δύσκολες».

Στόχος, είπε, είναι η εταιρεία να προσφέρει τεχνολογία σε μεγάλους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών και αυτό θα πράξει.

Από την πλευρά του, ο CEO της ΕΧΑΕ  Γιάννος Κοντόπουλος τόνισε πως στην εγχώριας αγοράς εταιρικών ομολόγων σ σήμερα τελούν υπό διαπραγμάτευση 24 εκδόσεις μέσω των οποίων αντλήθηκαν 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Οπως είπε ο κ. Κοντόπουλος το πρώτο φετινό δίμηνο η αξία των συναλλαγών στην αγορά ομολόγων διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2023 (διαμορφώθηκε στο 1,8 εκατ. ευρώ) και γενικότερα αποδεικνύεται ότι τα εταιρικά ομόλογα αποτελούν μια ισχυρή επιλογή για εύκολη και γρήγορη χρηματοδότηση με φθηνά κεφάλαια για τις επιχειρήσεις καθώς και για ικανοποιητικές αποδόσεις για τους επενδυτές.

Keywords
Αναζητήσεις
sokratis-kokkalis-stochos-mas-i-anaptyxi-tis-intralot--tha-diekdikisoume-nea-symvolaia.htm
Τυχαία Θέματα