ΣΟΚ με τους τζιχαντιστές που γεμίζουν τις σκλάβες τους με αφροδίσια νοσήματα

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που φτάνουν από την Ντέρνα της Λιβύης σχετικά με την σεξουαλική βία, στην οποία πέφτουν θύματα εκατοντάδες κορίτσια και νεαρές γυναίκες από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Χαρακτηριστικά γιατρός που εξετάζει τα θύματα δηλώνει πως: «Κορίτσια έρχονται στο νοσοκομείο κρατώντας τις κούκλες τους. Δεν ξέρουν τι τους συμβαίνει» ενώ ένας ακτιβιστής υπογραμμίζει πως «αφότου παντρέψουν τις κόρες τους με τους τζιχαντιστές κινούνται ευκολότερα στην πόλη, κάποιοι παίρνουν καλά αυτοκίνητα. Το βλέπουν σαν
τρόπο προστασίας των κοριτσιών τους από κάτι χειρότερο».

Σύμφωνα με μαρτυρίες ακτιβιστών που εργάζονται ώστε να σώσουν όσες ανήλικες έχουν πέσει στα χέρια των τρομοκρατών, ραγδαία αύξηση σημειώνεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα σε μικρά κορίτσια, καθώς και στις αποβολές, αλλά και τους τοκετούς. Όπως αναφέρει ο Telegraph οι κλινικές της χώρας καταγράφουν ολοένα υψηλότερους αριθμούς γυναικών που έχουν πέσει θύματα απαγωγής και υποχρεωτικού γάμου από τζιχαντιστές, οι οποίες νοσηλεύονται έπειτα από αποβολές ή επιπλοκές κατά τη διάρκεια τοκετού. Η ακτιβίστρια Άσμαα Σαίντ, η οποία μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών της Λιβύης μέσω του δικτύου 1325 Network, δήλωσε στους Times πως συγκεντρώνει στοιχεία κοριτσιών που έχουν αναγκαστεί να παντρευτούν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Εξήγησε, λοιπόν, πως η καταγραφή των υποχρεωτικών αυτών γάμων είναι δύσκολη καθώς μέλη του Ισλαμικού Κράτους εντοπίζονται ακόμα και στο εσωτερικό κάποιων από τις κλινικές, με αποτέλεσμα να εμποδίζουν το έργο των ακτιβιστών. Ωστόσο, σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχει καταφέρει να συλλέξει, τουλάχιστον πέντε είναι οι ανήλικες που κάθε εβδομάδα παντρεύονται, αριθμός που όπως είπε η Σαίντ αναμένεται να αυξηθεί. Την ίδια ώρα, τόνισε την ραγδαία αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων στα κορίτσια αυτά. Συγκλονιστικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά δεν έχουν ιδέα τι είναι η σεξουαλική επαφή. Όπως είπε στους Times μία γυναικολόγος: «Βλέπουμε κορίτσια να αιμορραγούν σοβαρά από την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Κάποια από αυτά δεν ξέρουν τι είναι το σεξ. Έρχονται στην κλινική παίζοντας με τις κούκλες τους»! Την ίδια ώρα, πολλές είναι οι οικογένειες στα προπύργια των τζιχαντιστών στη Λιβύη που δίνουν τα κορίτσια ακόμα και ηλικίας 12 ετών σε τζιχαντιστές για να προστατεύσουν τους υπόλοιπους συγγενείς. Ακτιβιστής στην Ντέρνα υποστήριξε πως αυτό το φαινόμενο είναι συχνότερο σε φτωχές συνοικίες της Σαίντα Καντίτζα και της Εμπάχ, όπου οι γονείς εκτιμούν ότι ο γάμος της κόρης τους με έναν τζιχαντιστή θα σώσει την οικογένεια από μεγαλύτερα δεινά. «Είναι θέμα ισχύος και προστασίας. Πριν κρύβονταν, αφότου παντρέψουν τις κόρες τους στους τζιχαντιστές κινούνται ευκολότερα στην πόλη. Κάποιοι από αυτούς παίρνουν καλά αυτοκίνητα και όμορφα σπίτια. Το βλέπουν σαν τρόπο προστασίας των κοριτσιών τους από κάτι χειρότερο», δήλωσε ο ακτιβιστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα